Site icon MediaCat

Mango’ya siber saldırı: Birçok veri sızdırıldı

Moda ve hazır giyim markası Mango, dış pazarlama hizmetlerinden kaynaklı bir veri ihlali yaşandığını açıkladı. Kullanıcıların isim, ülke, posta kodu, e-posta adresi ve telefon numarası gibi verilerin sızdırıldığı belirtildi. Şirketin altyapısı ile kurumsal sistemlerinin tehlikeye girmediği bu saldırı sonrası  Mango müşterilerine e-posta da gönderildi.

Banka bilgileri, kredi kartları, kimlik/pasaport, oturum açma bilgileri ve şifrelerin ise tehlikeye girmediği ifade edildi.

Özür dilendi

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Mango bu durumu fark eder etmez hemen tüm güvenlik protokollerini devreye sokmuştur. Mevcut düzenlemelere uygun olarak ve iç protokolümüzü takip ederek Mango, Veri Koruma Ajansı’nı ve Yetkilileri bilgilendirmiştir. Bu duyuruyu önlem amaçlı yayınlıyoruz ve tüm müşterilerimizin, ister e-posta ister telefon yoluyla olsun, şüpheli iletişimlere veya olağandışı eylem taleplerine dikkat etmelerini öneriyoruz. Mango, ek sorularınız için Müşteri Hizmetleri e-posta adresini (personaldata@mango.com) ve telefon numarasını (0850 390 29 89) kullanıma sunmaktadır ve bu özel olayın size vermiş olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Exit mobile version