İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, bu yıl önyargılarla mücadeleyi hedefleyen P2P Facebook Global Digital Challenge için geliştirdikleri Çocuk Gibi Bak adlı projeleriyle, vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklara karşı olumsuz söyleme “dur” diyor. İEÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, Çocuk Gibi Bak kapsamında mülteci çocuklarla birlikte resim yapıyor, sokak oyunları oynuyor ve yaşamın renklerini birlikte keşfediyor.
Projede yer alan İEÜ İletişim Fakültesi Halklar İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Enginalp Erkısa, Çocuk Gibi Bak ile çocukların din, dil, ırk ayrımı olmaksızın çocuk olduklarının topluma hatırlatılmasını istediklerini, Türkiye’de sayıları bir milyonu aşan Suriyeli çocuklara yönelik olumsuz söylemin önüne geçilmesini amaçladıklarını söyledi. Projenin, yaşadıkları yerlerden ve imkânlarından savaş nedeniyle ayrı kalmak zorunda olan çocuklara ötekileştirici gözle bakılmaması için hayata geçirildiğini belirten Erkısa, çocuğun her yerde çocuk olduğunun da altını çizdi.
Erkısa, sosyal medya odaklı bir bilinçlendirme kampanyası yürüttüklerini ve çocuklarla çeşitli etkinliklere katıldıklarını belirterek, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün de desteğiyle çocuklar için tasarım ve baskı atölyesi gerçekleştirdiklerini, çocukların resimler yaptığını ve kendilerinin de onlara eşlik ettiğini söyledi. Çocukların resim yaparken bile savaştan etkilendiklerinin gözlemlenebildiğini belirten Erkısa, onlarla vakit geçirdiklerinde, onların sadece çocuk olduğunu gördüklerini ve insanların da onlara çocuk gibi bakmalarını istediklerini ifade ederek, projenin daha birçok etkinlikle sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.