Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.
IBM Türkün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007de başlattığı IBM Yazılım Akademisinin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi. Akademiye Türkiye ve KKTCdeki 57 üniversiteden kaydolan 1.335 öğrenciden 515inin oluşturduğu 175 takımın gerçek iş senaryolarına göre yazılım geliştirdiği yarışmada, en iyi projeye sahip ilk 3 takım, sırasıyla Galatasaray Üniversitesinden Nadin Kökciyan, Ozan Günalp, Zeynep Şagar, Levent Daneden oluşan Medid Volvox, Dokuz Eylül Üniversitesinden Meltem Çelik, İsmail Yürekden oluşan Deim ve Sabancı Üniversitesinden Turhan Karadeniz, Onur Can Ulusel, Berker Ağırdan oluşan Imaginares olarak belirlendi. IBM Yazılım Akademisinde dereceye giren ilk 10 takımın ödülleri ile eğitimleri veren kurumların plaketleri, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen törenle verildi.
Törende, birinci takımın bölümü, en çok takım çıkaran bölüm ve en çok danışmanlık yapan öğretim görevlisinin bölümüne de ödül verildi. Bu kapsamda, sırasıyla Galatasaray, Dokuz Eylül ve Başkent Üniversitelerinin Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri ödül aldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Kübra Ağgön ve Zeliha Özşirayın oluşturduğu Rota adlı takım ise IBM Yazılım Akademisi Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.
Yarışmada en iyi 10 ekip arasında dereceye giren ilk 3 ekibin üyeleri, IBMin Zürihteki Araştırma Laboratuvarına düzenlenecek özel geziye katılarak, geliştirilen ileri teknolojileri yerinde görecek, ihtiyaç duyulduğunda IBM Türkte yarı zamanlı çalışma olanağına da sahip olacak. 4. ve 5. ekipler, Bilgi – IBM İleri Araştırmalar Merkezinde ya da KKTCdeki Süper Bilgisayar İleri Araştırmalar Merkezinde staj yapacak. İlk üç takım dışında sıralamaya giren 7 takımın üyelerine ise iPod armağan edildi. IBM, yarışmada en çok sayıda proje sunan, en başarılı ekip çıkartan ve en çok danışmanlık yapan bölümlere de 1er adet Sistem p Power6 tabanlı Unix sunucusu hediye etti. Projelerini sunan tüm öğrenciler, IBMin küresel işgücü alımı için yararlandığı özel CV havuzuna kaydedildi.