Site icon MediaCat

Gücünü demirden alan kadınlar

Orzaks İlaç, kadınlarda demir eksikliğiyle mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir proje başlattı. 26 Kasım Dünya Demir Eksikliği Günü vesilesiyle hayata geçirilen “Gücünü Demirden Alan Kadınlar” adlı proje kapsamında şirket, Olimpiyatlarda derece kazanmış kadın sporcularla toplum sağlığını önceliklendiren bir sosyal sorumluluk kampanyası yürütecek.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde her üç kadından birinde demir eksikliğinin bulunurken, Türkiye’de her dört kadından biri bu sorunu yaşıyor. Orzaks İlaç’ın başlattığı sosyal sorumluluk projesi, toplum sağlığını derinden etkileyen bu konuyu gündemde tutmak ve kadın sağlığında demir eksikliğinin önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Projenin ilk etabında Olimpiyatlarda derece kazanmış paralimpik sporcularımız Halime Yıldız, Aysel Özgan, Kader Güvenç ve olimpiyat sporcusu Nurten Mermer yer alıyor. Sporcularımızın hikâyeleriyle proje, demir eksikliğinin giderilmesiyle sağlanan başarıların ve demir takviyesinin kullanımıyla daha sağlıklı bir yaşamın mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyor.  Kadınların sağlığını iyileştirmenin toplumun sağlığını iyileştirmek anlamına geldiğini de vurgulayan bu projeyle, gelecek nesiller için sağlam temeller atılması hedefleniyor.

Orzaks İlaç Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu, projeye dair, “Demir eksikliği yalnızca bireylerin sağlığını değil, toplumun geleceğini de tehdit eden bir sorun. Kadınlarımız hem toplumda hem de ailede sağlığın temellerini atan bireylerdir. ‘Gücünü Demirden Alan Kadınlar’ projesiyle bu önemli konuya dikkat çekmeyi ve güçlü kadın figürleriyle bu farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Orzaks olarak, yenilikçi ürünlerimizle bu noktada hem etkili ve kullanıcı dostu çözümler sunuyor hem de paralimpik sporcularımızın ilham verici başarı hikâyeleriyle demir gibi güçlü kadınların toplumun temeli olduğunu vurguluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nuray Yazıhan ise, “Demir eksikliği yalnızca kansızlık değil, vücutta dokulara oksijen taşınamaması, enerji mekanizmalarının bozulması ve bağışıklığın zayıflaması gibi birçok sorunun temelinde yer alıyor. Kadınlar, gebelik ve adet döngüsü nedeniyle daha fazla risk altında. Besinlerden alınan demirin yalnızca yüzde 10’u emilebiliyor, bu da sorunun çözümünde demir takviyesinin önemini artırıyor. Paralimpik sporcularla gerçekleştirdiğimiz bu proje, demir eksikliğinin konuşulmayan yönlerine dikkat çekmek ve tüm toplumu bilinçlendirmek adına çok değerli bir adım” şeklinde konuştu.

Exit mobile version