Site icon MediaCat

Formula 1 podyumunda bu kez LEGO kupaları yükseldi

Royal Automobile Club’ın (RAC) geleneksel altın kupası, bu yıl Silverstone’daki yarışta bambaşka bir formda karşımıza çıktı. LEGO tarafından yeniden tasarlanan kupalar, orijinal tasarımı yansıtırken modern ve eğlenceli bir bakış açısı sundu. Tam 2 bin 700’ün üzerinde plastik tuğladan oluşan ve yaklaşık 58 santimetre yüksekliğe ulaşan ödül, iki kilogramdan fazla ağırlığa sahip.

LEGO’nun Danimarka Billund’daki merkezinde hazırlanan ödüller, sıradan bir oyuncak gibi görünse de detaylı bir mühendislik sürecinden geçti. LEGO Technic parçalarla oluşturulan iç iskelet ve yapıştırıcı kullanımı sayesinde, kupalar Formula 1 podyumlarındaki kutlamalara rahatlıkla dayanabiliyor.

Kişiselleştirilmiş ödüller

Yarışı kazanan pilota büyük boy bir LEGO kupa verilirken, ikinci ve üçüncü olan sürücülere daha küçük boyutlu versiyonları takdim edildi. Takımlar klasmanında verilen özel kupa ise lacivert ve altın renklerde tasarlandı.

Tasarım sürecini yöneten LEGO’nun baş tasarımcısı Samuel Liltorp Johnson, kupaya bazı eğlenceli detaylar da ekledi. Kupanın tepesinde altın renkli bir LEGO parçası yer alırken, taban kısmında minik bir LEGO Formula 1 aracı bulunuyor. Johnson’a göre amaç, hem ciddi görünümlü hem de yaratıcı yönü güçlü bir ödül ortaya koymaktı.

Kupanın LEGO’dan yapılmış olması, yarış sonrasında sürücüler arasında da espri konusu oldu. McLaren pilotu Oscar Piastri, Sauber sürücüsü Nico Hülkenberg’e takılarak, “Bir podyum kazanıyorsun ve sana LEGO’dan bir kupa veriliyor… Söküp yeniden yapabileceğin türden” ifadelerini kullandı. Hülkenberg ise kupayı kızının çok seveceğini belirtti.

LEGO’nun Formula 1 macerası büyüyor

Bu projeyle sınırlı kalmayan LEGO, sezon başında Miami GP’de birebir ölçekte F1 arabaları inşa etmiş, Avusturya’da ise pist çevresine LEGO logolu tabelalar yerleştirmişti. LEGO Pazarlama Müdürü Julia Goldin, bu projelerin “LEGO severleri şaşırtma ve sevindirme” amacını taşıdığını belirtti. Formula 1’in ticari sorumlularından Emily Prazer ise bu tür ortaklıkların, genç kitlelere ulaşırken mevcut izleyiciyi uzaklaştırmadığını söyledi. Silverstone CEO’su Stuart Pringle ise bu özel kupaların “geçmişi onurlandıran, ancak 2025 yarışına eğlenceli bir hava katan” bir yaklaşım olduğunu vurguladı.

Öte yandan törenin sonunda geleneksel RAC kupası da kazanan pilota sembolik olarak sunuldu, ancak kupa daha sonra organizasyona iade edildi. LEGO yapımı ödüller ise hem yarışın hem de LEGO mirasının izlerini taşıyan özgün birer hatıra olarak takımların ve sürücülerin yanında kalmaya devam etti.

Exit mobile version