Site icon MediaCat

Erkan Oğur ve Bülent Ortaçgil Bahçeşehir Üniversitesi’nde

Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi butik eğitim adı altında başladığı farklı alanlarda yenilikçi eğitim programlarına Müzik Atölyesi ile devam ediyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BÜSEM), bünyesinde ilk defa bu yıl, bir dizi “Butik Eğitim” sunuyor. Bu başlık altında müzikten çeşitli dans türlerine (Latin, Arjantin Tango, Zeybetiko, Modern Dans) oyunculuktan dramaya, matematik felsefesinden yazı atölyesine kadar geniş bir yelpazede verilen eğitimler bulunuyor. İçeriğinden uygulayan eğitmene kadar her noktasıyla çok özel olan bu butik eğitimler, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştiriliyor. “Yazı Atölyesi” ile başlayan programlar şimdi de “Müzik Atölyesi” ile devam ediyor.

Popüler Müziğin Türkiye’deki elli yıllık tarihinde özgün şarkı yazarına çok az rastlanır. Bu şarkı yazarlarının, müzisyen kimliklerinin yanı sıra, “şair” kimliklerinin de olması gerekmektedir. Türkiye’de ilk kez, BÜSEM bünyesinde bir Şarkı Yazarlığı Atölyesi müzisyenlere “şair” kimliğini eklemeyi amaçlıyor. Şarkı sözünün şarkı içindeki yerinin yanında, söz yazmanın çeşitli teknik ve duygusal inceliklerini, atölye öğrencileri büyük usta, Ortaçgil’den öğrenecekler.

Türk müziğine icracı ve yorumcu olarak büyük katkıları bulunan Erkan Oğur, perdesiz gitarı ve perdesiz bağlamayı icat ederek, dünya müzik tarihindeki yerini almıştır. Programda perdesiz gitar çalma; tasarım ve teknikleri; ton, intonasyon, duyum, makam; doğaçlama, repertuar çalışmaları ve performanslar yer alacaktır. Erkan Oğur ve Bülent Ortaçgil program kapsamında, 4 Mart 2009, Çarşamba günü, saat 17:30’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde sevenleri ile buluşacak; küçük bir dinleti eşliğinde sohbet edecek.

Programın çocuklara yönelik kısmı olan “Mustafa Saka ile Çocuk Müzik Atölyesi: Solfej ve Piyano”, Okul öncesi (5-6 yaş); İlköğretim (7-14 yaş); Yetişkin (15 yaş ve üstü) olmak üzere üç grup olarak planlandı. 1996 yılından bu yana TRT İstanbul Radyosu’nda klasik batı müziği programları hazırlayıp sunan Mustafa Saka, bu programda, çocukların alacakları piyano ve solfej dersleri ile onlara ciddi bir yan uğraş edindirmenin yanı sıra daha seçici bir kulak ve müzik beğenisi kazandırmayı hedeflemektedir. Eğlenerek zevkle yapacakları bu yan uğraş belki de ileride onların meslekleri olacaktır.

Eğitimler;

“Bülent Ortaçgil ile Şarkıcı ve Şarkı Yazarlığı (Singer & Song Writer) Atölyesi”
10 Mart 2009,

“Erkan Oğur ile Perdesiz Gitar Atölyesi”
11 Mart 2009,

“Mustafa Saka ile Müzik Çocuk Atölyesi: Solfej ve Piyano”
14 Mart 2009

tarihlerinde başlayacak.

Programlara son başvuru 07 Mart 2009 tarihi olup; detaylı bilgi ve başvuru koşullarını www.busem.bahcesehir.edu.tr adresinde bulabilir veya 0212 381 01 99 / 0212 381 09 85 no’lu direkt telefonlardan bilgi alabilirsiniz.

Exit mobile version