MediaCat Communication, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bilgi Eğitim işbirliğiyle birincisi 17 Ekim – 14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen programın ardından, bahar ayında içeriği daha geniş bir kitleye hitap edecek şekilde yeniden tasarlanan Dijital Pazarlama İletişimi sertifika programı 13 Mart – 4 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacak. Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bilgi Eğitim – MediaCat Sertifika Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kaan Varnalı ilk programı ve bahar ayında gerçekleştirilecek yeni programı anlattı.
MediaCat Communication, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bilgi Eğitim iş birliğiyle hazırlanan ‘Digital Marketing Communication Program for Executives’ programının sertifikaları verildi. İlgi nasıldı?
Programa hem kayıt anlamında hem de derslere katılım anlamında ilgi oldukça yüksekti. Programın katılımcılarının büyük çoğunluğunun şirketlerinde yönetici pozisyonunda oldukları düşünüldüğünde ve İstanbul’un akşam saatlerindeki trafik çilesi göz önünde bulundurulduğunda derslere katılım seviyesinin bu kadar yüksek olması bizi çok sevindirdi ve programa dair güvenimizi oldukça arttırdı. Eğitmenlerin ve katılımcıların seminerlere beraberlerinde getirdikleri tecrübe dijital pazarlama alanındaki güncel problemlerin ve çözüm yollarının tartışmalara konu edilmesini sağladı. Sanırım bu da programın öğrenim kalitesini artıran en önemli faktörlerden bir tanesi oldu.
Nasıl geri dönüşler aldınız?
Çok iyi geri dönüşler aldığımızı söyleyebilirim. Dijital pazarlamanın her öğesine dokunmaya çalışan kapsamlı bir müfredat oluşturmaya çalıştık. Programın bu özelliği en çok beğenilen yönü oldu. Bazı seminerler o kadar ilgi çekti ki, sonrasında ilgili seminerlerin konusunda özel hazırlanmış yeni programlar açmamız yönünde isteklerle karşılaştık.
Bahar dönemi için ‘Dijital Pazarlama İletişimi’ sertifika programı açılacak. Bu programda neler yapılacak?
Birinci programımız tecrübeli yöneticilere yönelikti. Baharda açacağımız programın içeriği daha geniş bir kitleye hitap edecek şekilde yeniden tasarlandı. Üst düzey akademik kadro ve sektörün tecrübeli isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bu sertifika programında, ilk programda başarılı bulunan müfredat yapısı genel hatlarıyla korundu, ancak seminerlerin içeriklerine aldığımız geri bildirimler doğrultusunda ufak dokunuşlar yapıldı. Ayrıca Social CRM ve Crowd Sourcing konuları programa eklendi. Programımız yine seçtiğimiz konuların teorik zeminini eksik bırakmadan, vakalar ve güncel tartışmalar üzerinden ilerleyecektir.
Konuşmacıları nasıl belirliyorsunuz?
Aslında önce konuları belirliyoruz. Sektörde bu alanda işe alım yapacak olan firmaların adaylarda hangi konularda uzmanlık aradığı ve güncel projelerde ne tür becerilerin arandığı gibi konularda kapsamlı bir arama çalışması yaptıktan sonra dersleri belirliyoruz. Akabinde bu konularda önemli yayınları olan akademisyenleri ve bu konularda başarılar elde etmiş vakaları ortaya koyan tecrübeli sektör insanlarını tespit ediyoruz. Bilgi’nin akademik zenginliği ve MediaCat’in sektörel ilişkileri özellikle kadro konusunda farklılaşmamızı sağlıyor.
Bilgi Üniversite’sinin pazarlama iletişimi yöneticilerine yönelik başka programları da var mı?
Bu konuda verebileceğim cevap çok açık. İletişim Bilgi’de okunur. Pazarlama İletişimi, Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim, Medya ve İletişim Sistemleri, Görsel İletişim Tasarımı, Kültür Yönetimi ve Sinema ve Televizyon yüksek lisans programlarımız, doktora programımız ve Bilgi Eğitim – MediaCat işbirliği ile ortaya koyduğumuz ve koyacağımız sertifika programları ile pazarlama iletişiminin farklı alanlarında uzmanlaşmak isteyen herkese göre bir programımız olduğunu söyleyebilirim.
Selin Babacan