Avrasyanın en büyük iş ve teknoloji buluşması olarak nitelenen CeBIT Bilişim Eurasia, bugün başlıyor.
İstanbulda Deutsche Messe AG (DMAG) ile İnterpro A.Ş. ortaklığında kurulan Hannover Fairs Interpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş (HİF A.Ş) tarafından düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia, dünyanın en büyük altıncı bilişim fuarı olarak İstanbulu teknoloji ticaretinin bölgesel başkentliğine taşıyacak.
Dünyanın en büyük ilk 10 fuarı arasında yer alan İstanbulu Avrasyanın bilgi ve iletişim teknolojileri pazarının merkezi durumuna getiren CeBIT Bilişim Eurasia, 70 ülke ve bölgeden 150 bini aşkın ziyaretçiyi İstanbulda bir araya getirmesi bekleniyor.
Doğu-Batı arasındaki teknoloji kapısı
Doğudaki şirketler için batıya, batıdaki şirketler için doğuya açılmanın ilk kapısı olarak görülen CeBIT Bilişim Eurasiada, bu yıl Çin, Tayvan, İsveç, Bulgaristan, Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Almanya, İspanya, Belçika, İngiltere, İtalya, İsrail ve İrandan katılımcı şirketler ve ülke pavyonları yer alacak.
Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Kurumunun organizasyonuyla 35 Tayvan şirketinin katılımcı olacağı Ülke Pavyonunun büyük ilgi görmesi bekleniyor. Öte yandan Madrid Ticaret Odasının teşvikiyle kurulacak İspanya Pavyonunda, Avrasya pazarına açılmak isteyen altı İspanyol şirket yer alacak. Almanya 19, Çin ise 14 şirketiyle fuara katılacak.Geçtiğimiz yıl yüzde 82si profesyonel olmak üzere toplam 155 bin ziyaretçi ağırlayan CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da iş dünyasının beklentilerine yanıt oluşturacak şekilde, İş Dünyası, Dijital Yaşam ve Telekomünikasyon olmak üzere üç ana bölümden oluşacak.
Ayrıca Tematik Bölümlerin (Gelecek Parkı, Kamu Sektörü, İş ve Kariyer) ve Özel Bölgelerin (İnovasyon, YASAD Yazılım, Mobil İş Çözümleri) de yer alacağı fuarda, ticari heyetlere yönelik özel programlar da bulunacak.
CeBIT Bilişim Eurasiada, Anadolunun farklı illerindeki ticaret ve sanayi odalarının, farklı ülkelerdeki ticaret bakanlıklarının, TÜTED, YASAD, TÜBİSAD gibi sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle ağırlayacağı ticaret heyetlerinin de fuara ayrı bir sinerji katması bekleniyor.
Akıllı randevu sistemi
Fuara katılmak isteyen profesyonel ziyaretçiler, katılımcılardan akıllı bir sistem aracılığı ile otomatik randevu alabilecekler.
Eşleştirme olarak adlandırılan bu uygulama ile ziyaretçiler ilgilendikleri veya bilgilenmek istedikleri bilişim alanıyla ilgili katılımcı şirketlerle fuarda yüz yüze görüşmek için önceden randevulaşabilecek.
Ziyaretçi, ilgilendiği bilişim alanıyla ilgili kod numarasını linkten seçerek, cep telefonundan mesaj hanesine, aralarında bir boşluk bırakarak Kategori Kodu, Hafta içi (A) veya Hafta sonu (B) hangi zamanda uygun olduğunuzu belirten kod, İsim Soyadı, Firma Adını yazıp, 0 532 752 33 00 numaralı telefona SMS olarak göndererek veya web üzerinden randevu talep edebilecek.
Servis, her bilgi isteğinde bütün operatörler için 1 SMS bedeli olarak ücretlendirilecek.
“İşini büyüt, dünyayı küçült”
Fuar kapsamında, fuarla entegre ancak bağımsız olarak, 2 Ekim 2007 tarihinde Bilişim Zirvesi ve 3-5 Ekim 2007 tarihleri arasında Forum@bilişim adlı etkinlikler de gerçekleştirilecek.
İşini büyüt, dünyayı küçült teması ile düzenlenecek Bilişim Zirvesinde, işini büyütenlerden en iyi olmanın ipuçları, şirketlerin üst yöneticileri tarafından katılımcılarla paylaşılacak.
Zirve kapsamında Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, şirketlerinin başarı öykülerini anlatacak.
Geleceği Yeniden Düşünmek – Rethinking The Future adlı kitabı bestseller olan küresel iş stratejisti Rowan Gibson da, zirveye konuşmacı olarak katılacak.
Forum@Bilişimde ise, katılımcılar, az maliyetle etkin iş yapma, hayalleri gerçekleştirme yöntemleri, yeni ürün ve çözümlere müşterileri hazırlama, değer odaklı üretim ve pazarlama anlayışı, pazarları değiştiren yeni fikirler, fikir ve inovasyon yönetimi, teknoloji ve bilgi yönetimi, hız çağında daha hızlı koşmak gibi konular hakkında bilgi edinecek.
5 ana başlıkta 40ı aşkın forumdan oluşan etkinlik, kurumlara yönelik iş çözümleri, bilişim teknolojilerindeki gelişmeler, dört sektöre özel çözümler, vizyon toplantıları ve özel etkinliklerden oluşacak.
Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneğinin (TESİD), Vizyon Toplantıları adı altında 4 Ekim 2007 tarihinde düzenleyeceği 2. Türk Elektronik Forumunda, TESİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Aneltech Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baysan, AVEA Genel Müdürü Cüneyt Türktan, Berlin Teknik Üniversitesi, DAI-Labor Başkanı Prof. Dr. Şahin Albayrak birer konuşma yapacak.
Bu bölümde gerçekleştirilecek ve moderatörlüğünü Havelsan Genel Müdürü Faruk Yarmanın yapacağı Türk elektronik sektörü nasıl atılım yapar; büyüme ve yatırım fırsatları konulu panelin konuşmacıları, Aneltech Mobil Şebekeler İş Birimi Yöneticisi Dr. Mustafa Aykut, Entes Yönetim Kurulu Başkanı Faik Erem, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay ve Nortel Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay olacak.
Fuara katılan teknoloji firmaları temsilcileri ile özel röportajlar, kurumsal çözümler, ürünlere katma değer sağlayan gömülü teknolojiler ve her büyüklükteki işletmeye yönelik yenilikçi fikirler, CeBIT özel yayınlarında NTVden gün boyunca ekrana taşınacak.
kaynak: Ntvmsnbc