Site icon MediaCat

Biyoçeşitliliğin rengi

Biyoçeşitliliğin rengi

PANTONE Renk Enstitüsü, dünyanın en eski pigmentinden ilhamla biyolojik çeşitliliğin hızlı kaybına vurgu yapan yeni renk tonunu tanıttı.

“Biyoçeşitliliğin Rengi” olarak isimlendirilen yeni tonun hikâyesi, Moritanya’daki Taoudeni Havzası’nda keşfedilen ve 1,1 milyar yıllık tortul kayaçlardan elde edilen parlak pembe biyolojik pigmentlere dayanıyor. Renk, gezegenin sağlığını ve yaşamın canlılığını destekleyen türlerin ve ekosistemlerin çeşitliliğine ve hızla kayboluşlarına farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Konulu Hükümetlerarası Bilim-Politika Platformu (IPBES), Dünya’nın dörtte üçünün insanlar tarafından müdahaleye uğradığını ve bunun yaklaşık bir milyon farklı türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığının altını çiziyor. PANTONE Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Laurie Pressman ise, “Dünyadaki en antik yerlerden birini seçmemizin nedeni, dünyanın, biz yerleşmeden önce nasıl bir yer olduğunu vurgulamaktı” diyor.

Biyoçeşitliliğin Rengi, TEALEAVES’in de desteğiyle, Birleşmiş Milletler Biyoçeşitlilik ve Dünya Biyoçeşitlilik Forumlarının yanı sıra 2030 yılına kadar dünya karalarının ve okyanuslarının yüzde 30’unu korumayı taahhüt eden 30×30 projesini desteklemek için üretildi.

Exit mobile version