Dijitalleşme stratejisi doğrultusunda Aksigorta, yapay zekâ uygulamasını başlattı. Altı farklı departmanda 30 farklı süreçte kullanılan Aksigorta Dijital Asistanı (ADA) ile yılda 2 milyon işlemin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. ADA ile acentelerden gelen taleplerin yanıtlanma süresi de iki saatten iki dakikaya düşürülmüş olacak. Aynı zamanda yapay zekâ uygulaması ile rutin operasyonların mevcut çalışanların iş kapsamından çıkarılarak, çalışanların daha katma değerli işlere yönlendirilmesi hedefleniyor.
En önemli önceliklerinin dijitalleşme olduğunu, yeni nesil sigortacılık döneminin temelini atarak sigortacılığı yalın, kolay ve erişilebilir hale getirmek üzere çalıştıklarını belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “İnovasyon, analitik, yapay zekâ ve yeni teknolojiler, önümüzdeki dönem için öncelikli yatırım alanlarımız arasında yer alıyor. Ağırlıklı olarak odaklandığımız yapay zekâ teknolojilerinden maksimum verimi almayı hedefliyoruz. Yapay zekâ teknolojileri sayesinde, sistemlerimizi görme, işitme, konuşma ve yorumlama gibi insana ait beceriler ile donatabilme şansına sahibiz. Dünyadaki ve Türkiye’deki yapay zekâ teknolojilerini kendi sistemlerimiz ile birlikte inceleyerek Aksigorta için en uygun kullanım alanlarını belirledik, bu doğrultuda Aksigorta Dijital Asistanı olan ADA’yı hayata geçirdik ve sektörümüzde bir ilki gerçekleştirdik” dedi. Gülen, iyi tanımlanmış işlerin yapay zekâya devri ile birlikte satış kanallarının, müşterileri ve çalışanlarının da dahil olduğu ekosistemde memnuniyetin sağlanacağını ve onların hayatlarının da kolaylaşacağını söyledi.
Yapay zekâ teknolojilerine 2016 yılından beri yatırım yaptıklarını belirten Aksigorta Bilgi Teknolojileri ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Demirel ise bu teknoloji ile birlikte Aksigorta’yı çok farklı bir yere taşıyacaklarına dair inancını vurguladı. Demirel, 2017 yılında yeni teknolojilere yaptıkları yüzde 7’lik yatırımın bu yıl yüzde 25’e yükseldiğini de sözlerine ekledi. İnsan kaynaklarından otorizasyona kadar birçok süreçte ADA’dan destek aldıklarını belirten Demirel, ADA’nın yakın gelecekte tüm süreçlerdeki en büyük yardımcıları olacağını söyledi.
ADA tarafından 400 bin hasar evrakı ayrıştırılıyor ve hasar dosyası ile eşleştiriliyor. 2 bin 500 acenteden gelen yaklaşık 200 bin talep, ADA tarafından yanıtlanacak. Aksigorta’nın iş akışında farklı departmanlarda da aktif görev alan ADA, 200 milyon TL prim üretimi yapılan filo işlemlerinde bütün süreci uçtan uca yürütecek.