Dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi sıralamasında yer alan Abdi İbrahim’in Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine farklı sektörlerde tecrübeye sahip olan Dr. Yasemin Öngören atandı.
Abdi İbrahim CEO’su Candan Karabağlı’ya direkt raporlayacak olan Öngören ekibiyle birlikte, kurumsal iletişim stratejilerinin yapılandırılması ve bu alandaki standardizasyonun oluşturulmasından sorumlu olacak.
Profesyonel iş yaşamına 1996 yılında Ekinciler Holding’de İletişim Uzmanı olarak başlayan Dr. Yasemin Öngören, 1997 – 2003 yılları arasında Capitol Ogilvy PR, Pronto PR, ENPR gibi iletişim danışmanlığı ajanslarında Müşteri ve İş Geliştirme Direktörü olarak ulusal ve uluslararası birçok markanın iletişim stratejisinin oluşturulması projesine liderlik etti. 2005 yılında Elginkan Holding bünyesindeki ECA-SEREL’e Reklam ve Halkla İlişkiler Şefi unvanıyla katılan Öngören, 2006 – 2011 Mart tarihlerinde Akkök Şirketler Grubu Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yaptı. Öngören bu dönemde; Akasya, Akkoza ve Akbatı gayrimenkul proje lansmanları, enerji santrali ve diğer sanayi yatırımları ÇED süreci iletişim ve paydaş ilişki yönetimi, Akenerji-Cez stratejik ortaklık finansal iletişim faaliyetleri, SEDAŞ özelleştirmesi yerel ve ulusal bürokrasi ilişki yönetimi, Aksa karbon elyaf yatırımı konumlama ve ileri malzeme teknolojileri yatırımı ulusal farkındalık oluşturma stratejileri, Yadigar-ı İstanbul ve TEGV Akkök Ateşböceği projesi gibi sosyal sorumluluk faaliyetleri yanında Grub’un kurumsal iletişim süreç yönetimi standardizasyon yapılandırılması projelerini yönetti.
Lisansını 1989 yılında İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Yasemin Öngören, aynı üniversitenin İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalında, iletişim süreçlerini konu alan Yüksek Lisans ve kurumsal iletişim unsurlarından finansal iletişim alanında Doktora çalışması yaptı. Öngören’in, “Kurumsal İletişim Perspektifinde Finansal İletişim” adlı kitabı ve kurumsal iletişim, finansal iletişim, kriz-gündem yönetimi ile iletişimde etik ve reklam eşdeğerinin kurumlar açısından kullanım alanları konularında akademik çalışmaları bulunmaktadır.