2013 yılından bu yana sürdürdüğümüz, sektörünün önde gelen isimlerine -mecra gözetmeksizin- yılın kendileri için favori reklamlarını sorduğumuz “Yılın en iyi reklamları” serimize bu yıl Cheil Worldwide Türkiye Kıdemli Sanat Yönetmeni Orhan Özdemir, Titrifikir Kreatif Direktörü Emre Gökdemir, RED and GREY CCO’su Cem Batu, 4129Grey CEO ve Chief Happiness Officer’ı Alemşah Öztürk, Karbonat Yönetici Kreatif Direktörü Cihan Kavaklıpınar, Muhabbet Kurucu Ortağı ve Yönetici Kreatif Direktörü Kenan Ünsal ve Serdesin Baş Fikir Esnafı ve Patronu Serhat Bayram‘ın ardından Arthur İstanbul Kurucu Ortağı Can Faga ile devam ediyoruz.
Karşınızda Can Faga’ya göre 2020’nin en iyi kampanyaları…
#20yıldırsahibindencom
Araç alım satımı kadar kapitalist bir mevzuyu komünist duygusallığında anlatabilmek büyük başarı. Bunu yaparken de bu işin 20 yıldır sahibinden’de yapıldığı mesajını vermesi de aynı taşla vurdukları ikinci kuş.
Reklamveren: sahibinden.com
Reklam Ajansı: Rafineri
#DeliSeveriz
Neden sevdiğimi anlatmayacağım. İnsanlar neden sevmediklerini de anlatmasın.
Reklamveren: adidas Türkiye
Reklam Ajansı: Wunderman Thompson
Su Endeksi
Herkes yazdığı için yazmamaya çok gayret ettim ama yapacak bir şey yok. 2020’nin değil 2000’lerin en iyi işi. Bence ajansı iyi bir case yaparsa Cannes’da tek kampanyayla alınan en fazla ödüle tanıklık edeceğiz.
Reklamveren: Reckitt Benckiser / Finish
Reklam Ajansı: Havas İstanbul
Onursuz Olmasın Aşk
Kendi işimi anlatmak gibi olmasın ama 10 Kasım için “Ah Ne Güzel Seni Sevmek” parçasını bulduğumuzda, hayatımda ilk defa bir şarkı bir fikir için yaratılmış demiştim. Bunu bu sene ikinci defa düşündüm.
Reklamveren: Gmag
Reklam Ajansı: Havas İstanbul
#bimutlulukhareketi
Böyle zamanlarda ihtiyacımız iyi fikirlerden çok iyilikli fikirler. Böyle bir örnek koymak istedim diğer markalara örnek olsun diye. Getir boşuna lovemark olmuyor. Bu öneriyi markaya ajans götürdüyse ayrıca tebrik.
Reklamveren: Getir / GetirYemek
Reklam Ajansı: Titrifikir

