Site icon MediaCat

2017’nin fiyaskoları

2017'nin fiyaskoları

Uluslararası sektörde 2017’nin en başarısız kampanyalarını hatırlamak için hafızanızı yokladığınızda aklınıza gelen ilk örnek Kendall Jenner’lı Pepsi reklamı olabilir. Ancak kötü haber şu: Elimizde bundan çok daha fazlası var.

Pepsi

Pepsi’nin 2017’den aldığı ders net: Black Lives Matter’ı içecek satmak için kullanma. Kendall Jenner’ın protestoların arasına dalarak bir polis memuruna Pepsi uzattığı reklam filmi, Content Creators League tarafından hazırlanmıştı. Saturday Night Live’da parodileştirilen ve sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan reklam filminden altı ay sonra, PepsiCo Global Beverage Group Başkanı Brad Jakeman danışmanlık şirketi kurmak için görevinden ayrıldı. Ad Age’e yaptığı açıklamada reklam filmini, “kariyerimin en içler acısı tecrübesiydi” diyerek anlatmıştı.

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Dove

“Gerçek güzelliğin çeşitliliğini” göstermeyi amaçladığını söyleyen ancak sınırları hayli aşan Dove’da sıra. Siyahi bir kadının tişörtünü çıkararak beyaz bir kadına dönüştüğü Facebook paylaşımı sosyal medyadan da dersini aldı. Tepkilerin ardından Dove özür dilemek zorunda kaldı.

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Mc Donald’s

McDonald’s’ın “ailevi bir kaybı” hamburger satmak için kullanmakla eleştirildiği Filet O’Fish reklamı Leo Burnett imzalıydı. Reklam filminde bir çocuk annesine, kaybettiği babasının nasıl biri olduğunu soruyordu. Yanıt ise, baba oğulun tek ortak yönlerinin balıklı sandviç sevdiklerini ortaya koyuyordu.

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Birkaç parfüm reklamı…

Tamam, tüm parfüm markaları olmasa da Chanel ve Christian Dior’un bu listeye girmek için özel çaba sarf ettiklerini söylemek mümkün. Chanel’in Kristen Stewart’lı, Dior’un ise Natalie Portman’lı reklamları, görsellikleri başarılı olsa da senaryolarıyla gariplikler silsilesi olan filmlerdi. Sahi, Hollywod’da kendilerine iyi ödeme yapmıyorlar mı yoksa?

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Yves St. Laurent

Yves St. Laurent’in kışkırtıcı olmaya çalışırken sınırları aştığı ilanları pornografik olmaktan öteye geçemedi. Zira reklamda öne çıkanın paten stiletto’lar olduğunu söylemek hayli güç.

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Audi

Son olarak Çin’deyiz. Ogilvy & Mather imzalı Audi reklamında, bir düğün karesinin içinde, gelinin uzuvlarını çekiştirerek “kalite kontrolü” yapan damadın annesini görüyoruz. Ancak uygunsuz hareketler bu kadarla sınırlı kalmıyor. Tam bitti derken reklamın sonunda “önemli kararlar dikkatlice alınmalı” sloganı beliriyor. Audi’nin film üzerine pek kafa yormadığı çok açık.

Exit mobile version