Site icon MediaCat

2016’nın dijital kehanetleri

2016’nin dijital kehanetleri

Advertising Age 2016’ya dair dijital öngörülerini yayınladı. İşte beş maddede 2016’nin dijital falı…

Facebook Messenger çapını genişletiyor

2014 yılında, Facebook içinde bir mesajlaşma servisinden ayrı bir uygulamaya evrilen Facebook Messenger, böylelikle keskin bir dönemeci atlatmış oldu. Geçtiğimiz yıl uygulamanın yapay zekalı bir asistan ve müşteri hizmetleri servisi olarak kullanılması yönünde denemeler yapan Facebook, şimdiden geleceğin bir başka büyük gelir kapısını aralamış görünüyor. İş alanında daha yoğun kullanılmaya başlanan mesajlaşma servisi için Facebook’un, şirketlere ayrıcalıklar sağlayacak yeni yollar ve gelir modelleri yaratması bekleniyor.

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Kaynak: AdAge

Metnin ölümü

2015 emojilerin yılı oldu. Ancak GIF’lerin de yakın vadede yeni bir mesajlaşma uygulaması trendine dönüşeceğine şüphe yok. Zira halihazırda WeChat ve Line’ın önemli oyuncaklarına dönüşmüş durumda. Her şey çok açık: Üç saniyelik bir kedi videosu yollamak varken neden standart bir sarı gülücük kafası yollansın ki? Facebook’un geride bıraktığımız yıl mesajlaşma hizmetine entegre ettiği GIF’ler ve GIF arama özelliği bu öngörüyü kuvvetlendiriyor. Üstelik şimdiden bazı markalar bu özelliği kullanmaya başladı. Bir yanda emojiler diğer yanda GIF’ler… Kim yazı yazmak ister ki?

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Kaynak: AdAge

Yetenek avcıları gözünü Çin’e dikti

Online alışveriş devine dönüşen Çin ve müthiş değer kazanan Çin pazarı, çok sayıda çokuluslu şirketin bu pazardaki deneyimli yöneticisine global e-ticaret stratejilerini emanet etmesine sebep oluyor. Örneğin Mars, Çin Genel Müdürü’nü yakın zamanda global e-ticaret lideri ve müşteri ilişkileri yöneticiliğine yükseltti. Mondelez International Global E-Ticaret Yöneticisi Cindy Chen de Çin deneyimine sahipti.

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Kaynak: AdAge

Daha incelikli bir artırılmış gerçeklik deneyimi

Oculus, Felix & Paul Studios ile uzun formlu ve hikâyelere dayanan içerik üretimi için işbirliği yaptı. Disney, Jaunt VR’ye 65 milyon dolarlık yatırım yaptı. 20th Century Fox, CES’te deneyimlettiği “The Martian VR Experience” ile bu alana giriş yaptı. Kısacası bu yıl çok daha sofistike artırılmış gerçeklik deneyimlerine tanıklık edebiliriz.

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

Kaynak: AdAge

2016, 360 derece videoların yılı olmayacak

Birçok sebepten ötürü –ki YouTube ve Facebook burada başı çekecektir- birçok kişi 2016’nın, 360 derece videoların yılı olacağını düşünebilir. Facebook Oculus VR, Samsung Gear VR ve Google Cardboard, piyasada ulaşılabilen ve bu tezi destekleyen örnekler. Ancak asıl soru şu; bu cihazlarda ne izleyeceğiz? New York Times, Vice ve Disney halihazırda 360 derece videolar üreten şirketlerden bazıları; ancak bu videoların devamlılığı yok. Yani başlıklarda ne tür içerikler olması gerektiği konusunda ciddi bir açık var. Bunun yolu ise, film yapımcılarının bu yeni forma daha fazla yaklaşması gibi görünüyor.

Kaynak: AdAge

Exit mobile version