MediaCat

YouTube Türkiye’de temsilcilik açıyor

YouTube, Türkiye’de yerel temsilcilik açma sürecini başlattığını duyurdu.

YouTube Türkiye’de temsilcilik açıyor

Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yabancı kaynaklı sosyal medya şirketlerine ülkemizde temsilci belirlemeleri şartı getiren, kamuoyunda bilinen adıyla Sosyal Medya Yasası’nın 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girmesinin ardından gözler, aralarında YouTube’un da bulunduğu sosyal medya devlerine çevrilmişti.

Bugün YouTube tarafından konuya dair bir açıklama paylaşıldı. YouTube’un resmî blog sayfası üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, YouTube’un Türkiye’de temsilcilik açacağı duyuruldu.

YouTube tarafından paylaşılan açıklama şöyle:

2012 yılında Türkiye’de kullanıma sunulduğundan beri YouTube, yaratıcı ve güçlü bir ekonomiye katkı sağlayan onbinlerce başarılı içerik üreticisine ev sahipliği yapıyor. Bunların arasında platform sayesinde küresel bir izleyici kitlesine ulaşan girişimciler, gazeteciler, eğlence içeriği üreticileri, öğretmenler ve birçok farklı insan bulunuyor.

YouTube Türk kullanıcılar için bilgi kaynağı, yaratıcılık, merak ve öğrenme merkezi haline geldi. YouTube olarak platformumuzun oynadığı önemli rolü anlıyoruz ve bu ekosistemi korumak ve beslemek için kararlar almaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Türkiye’nin yeni çıkan ve içerik kaldırma isteklerine cevap verebilecek ve altı aylık şeffaflık raporları yayımlayabilecek bir yerel temsilcik açılmasını öngören, 5651 numaralı İnternet Kanunu’nu dikkatli bir şekilde inceliyorduk.

YouTube, ifade özgürlüğü, bilgiye erişim ve şeffaflığa olan bağlılığını devam ettirirken bulunduğu ülkelerin yasalarına ve düzenlemelerine de saygı duymaktadır.

Böylece bir çözüm yolu bulmayı başardık ve değerlerimize sadık kalarak, kanuna uygun tüzel kişiliğe sahip bir yerel temsilcilik açma sürecini başlattık.

YouTube, Türkiye için hükümete yerel temas noktası sağlayan tüzel kişiliğe sahip bir bir yerel temsilcilik açacak. Atılan bu adım Youtube’un video kaldırma isteklerindeki şartları ya da şirketin istekleri nasıl değerlendirdiğini etkilemeyecek.

Şu an hükümetin video kaldırma isteklerini, yasal sürece uygun şekilde iletildiği takdirde gözden geçiriyoruz ve bu istekleri şeffaflık raporlarımızda açıklayarak şeffaflık konusundaki duruşumuzu koruyoruz.

Yasalara ve bizim politikalarımıza uygun olmayan içerikleri, daha önceki süreçlerimiz doğrultusunda değerlendirmeye devam edeceğiz.

 

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.