MediaCat

Women to Watch: Fark yaratan kadınlarımız

Bu yıl ikincisi düzenlenecek seremoni, 8 Mayıs’ta Swissotel the Bosphorus’ta gerçekleşecek.

Women to Watch: Fark yaratan kadınlarımız

Women to Watch: Fark Yaratan Kadınlar seremonisinin ikincisini 8 Mayıs gecesi Swissotel the Bosphorus’ta Akmerkez’in ana sponsorluğunda gerçekleştireceğiz.

Dünyanın en büyük pazarlama iletişimi yayını Advertising Age tarafından 1997 yılından bu yana düzenlenen Women to Watch; marka, pazarlama, reklam ve medya dünyası başta olmak üzere iş ve kültür dünyasındaki en yaratıcı kadınları onurlandırmak ve başarılarına bir kez daha dikkat çekmek üzere yapılan bir seremoni.

İlkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Women To Watch seremonisinde her biri birbirinden başarılı 15 kadınımız taltif edilecek. Bu yıl Global, İletişim, Marka Yaratmak, Yaratıcılık, Kriz Yönetimi, Pazarlama ve Kültür Sanat kategorilerinde ödüller sahiplerini bulacak. Tüm bunların yanı sıra gecede Sosyal Sorumluluk Önderi ve Onur Ödülü de takdim edilecek.

Yaşam Boyu Başarı: Ajda Pekkan

Yaşam Boyu Başarı: Ajda Pekkan2009 yılında New York Times ‘Türk Pop Divası’ olarak adlandırmıştı onu. Bizler ise Türkiye’nin daimi ve asla yaşlanmayan Süperstar’ı. Giydiği her şey yeni bir moda akımına yön verdi, taktığı her takı ertesi gün raflarda yer aldı, tasarımları markaların koleksiyonlarına hayat verdi, kendi adıyla anılan bir bardak bile tasarladı ve nihayetinde 50 yılı aşkın sanat kariyerinde bir ‘Ajda Pekkan Markası’ doğdu. Böylesine bir ismi, böylesine bir kişisel markayı yönetebilmek bile saygı duruşunu hak ediyor. Nitekim hiçbir çatırdamaya mahal bile vermeden dimdik duran bir ikon yaratmak kolay değil. Tabiri caizse ‘şarap gibi kadın’lığın simgesi ve zamansız şarkıların sahibi Ajda Pekkan, bu yılki Women to Watch’ta Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi.

Sosyal Sorumluluk Önderi: Vuslat Doğan Sabancı

Sosyal Sorumluluk Önderi: Vuslat Doğan SabancıHürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye’nin ilk kadın medya patronlarından biri olarak Hürriyet bünyesindeki CEO’luğu süresinde gazetesini uluslararası bir medya kuruluşu haline getirdi. Kamuoyunda büyük ses getiren ‘Aile İçi Şiddete Son’ kampanyasına öncü olan Doğan Sabancı, ‘Haklı Kadın Platformu’nun da kurucusu. 10’uncu yılına giren ‘Aile İçi Şiddete Son’ kampanyası kapsamında bugüne dek 45 binin üzerinde eğitim verildi ve proje 2006’da Birleşmiş Milletler’in Halkla İlişkiler dalındaki büyük ödülüne layık görüldü. Proje kapsamında açılan Acil Yardım Hattı ise 2013 sonuna dek 16 bin 850 mağdura destek verdi.

Kültür Sanat: Elif Şafak

Kültür Sanat: Elif ŞafakElif Şafak, çoğu kişinin hayatına 2006 yılında yayınladığı Baba ve Piç romanı ile girdi. Dönemin en ses getiren kitabı, Türk edebiyatının her eseriyle en ses getiren romancısıyla tanıştırdı bizleri. Şafak’ın her romanı, en az 2009’da yayınladığı ve Türk edebiyatının en kısa sürede en çok satan edebi eseri olan Aşk kadar konuşuldu. Mesafeli ve gizemli havası, alışılageldik bir romancı tavrından ve tarzından her zaman farklıydı. Eserleri 40 dile çevrilen Şafak’ın makaleleri, The Guardian ve The New York Times gibi prestijli yayınlarda yer aldı. Şafak’ın kitap tanıtımlarını ve kapaklarını reklamcılar yaptığı gibi, kitaplarında yer alan illüstrasyonları usta çizerler yaptı. Elif Şafak ulusal ve global başarılarıyla, edebi bir marka olmasının yanında gerçek bir kültür sanat lideri.

Global: Dilek Dölek Başarır

Global: Dilek Dölek BaşarırKariyerine ortaokulda ders vererek başlayan McDonald’s Genel Müdürü Dilek Dölek Başarır’ın liderlik ve yöneticilik vasıflarına o günlerde sahip olduğuna şüphe yok. 12 yıl boyunca Efes’in çeşitli markalarında pazarlama müdürlüğü yapan Başarır, McDonald’s’ta görevde bulunduğu son iki senede şirketinin büyüme rakamlarına ve ödül getiren projelerine öncülük etti. Başarır’ın bu başarılarından en önemlisi, yöneticiliği altındaki McDonald’s’ın hem 2012 hem 2013’te yüzde 30 büyümüş olması. Bunun yanı sıra şirket, bağlı oldukları APMEA bölgesinde 37 ülke arasında restoran satışlarını en çok artıran şirket ödülünü aldı ve Başarır’ın cesur ve vizyon sahibi bakışı sayesinde, iki yıl üst üste Türkiye tarihinin en yüksek restoran açılışlarını gerçekleştiren şirket unvanının sahibi oldu.

Global: Gamze Çuhadaroğlu

Global: Gamze ÇuhadaroğluGamze Çuhadaroğlu 10 yıldır Danone Early Life Nutrition bünyesinde çalışıyor ve şu an Türkiye ve Ortadoğu’dan sorumlu bölge başkanı olarak görev yapıyor. Son 3 yılda şirketi her sene yüzde 25 büyüterek, Türkiye’nin dünyadaki Danone Early Life Nutrition şirketleri arasında ilk 10 en büyük şirket arasına girmesini sağladı. Bu başarıdaki en büyük payı, Çuhadaroğlu’nun pazar payına odaklanmak yerine, bilinçlendirme kampanyalarına odaklanarak kategoriyi büyütme stratejisi oluşturuyor. Liderliğindeki ekibin geliştirdiği 500+1 kampanyası ve yenilikçi iş modeli Danone şirketleri bünyesinde ‘Global Best Practice’ seçilerek, pek çok ülkede uygulandı. Bu başarısı ile küresele yön veren Çuhadaroğlu, 2013 yılında temellerini attığı Emziren Anne Sağlığı kategorisi ile Lactamil markasını lanse ederek; hem Türkiye’de hem de küresel Danone dünyasında bir başka ilke imza attı.

Pazarlama: Bilge Çiftçi

Pazarlama: Bilge ÇiftçiKariyerini 13 yıl boyunca Procter & Gamble’da olgunlaştıran Bilge Çiftçi, Vodafone Türkiye’nin Marka ve Pazarlama Stratejisi Direktörü olarak görev yapıyor. Finanstan pazarlamaya başarılı bir geçiş yapan Çiftçi, kariyerindeki en değerli anlarından birini pazar dördüncüsü olan Alo’yu pazar lideri haline getirerek yaşadı. Çiftçi, yılı dört Felis ve dört Kristal Elma ile kapatan Vodafone’un yönetim ekibinde yer alıyor. Bu ekibin vizyon sahibi adımlarının sonunda Vodafone’un pazar payı yüzde 32’ye ulaştı.

Pazarlama: İpek Zeren Süel

Pazarlama: İpek Zeren Süelİpek Zeren Süel, 2000’lerde Coca-Cola’da televizyonda ilk kuşak dışı jenerik reklam uygulama fikrini hayata geçirerek markası için dönüm noktası sayılan bir inovasyona imza attı. Başarılı yönetici bugün Coca-Cola Türkiye’de medya, interaktif pazarlama ve reklam gibi disiplinleri barındıran Entegre Pazarlama İletişimi departmanının müdürlüğünü yürütüyor. Zeren Süel Coca-Cola’nın geçtiğimiz yıl elde ettiği Felis, Kristal Elma ve Effie gibi ödül başarılarının ardındaki takımın lideri.

Pazarlama: Lale Saral Develioğlu

Pazarlama: Lale Saral DevelioğluLale Saral Develioğlu ‘muhteşem bir okul’ olarak adlandırdığı Unilever’de 12 yıl çalıştıktan sonra Turkcell ile birlikte GSM’e geçiş yaptı. Haziran 2011’den bu yana Turkcell Uluslararası İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Saral Develioğlu, Turkcell’in operasyonunun bulunduğu sekiz ülkeyi yönetiyor. Kendisinin başında bulunduğu uluslararası operasyonlar, son üç yıldır çift haneli büyüme kaydederek Turkcell’in büyüme payını kayda değer şekilde artırdı.

İtibar ve Kriz Yönetimi: Oya Ünlü Kızıl

Kriz Yönetimi: Oya Ünlü KızılOya Ünlü Kızıl, 1997’de başladığı Dünya Bankası kariyerini, 2001 ‘de Kemal Derviş’in danışmanı olarak sürdürdü. 2007’den beri Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörlüğü görevini yürüten Ünlü Kızıl, Yale Üniversitesi’nden ‘Küresel Lider Ödülü’nü alan ilk Türk olma unvanına sahip. Ünlü Kızıl, aynı zamanda holdingin öncülük ettiği toplumsal farkındalık projelerinin ardındaki isim. Bu projelerden en öne çıkanı sekiz yıldır, ulusal ve global çok sayıda ödül kazanan Meslek Lisesi Memleket Projesi.

Marka Yaratmak: Caroline Koç

Marka Yaratmak: Caroline Koç20. yüzyılın başından beri İzmir’de tekstil ürünleri imalatında isim yapmış olan Giraud ailesinin üyesi olan Caroline Koç, bu geleneği 2009 yılında kurduğu Haremlique ile sürdürdü. Koç, ortağı Banu Yentür ile birlikte özel tasarımlı ev tekstili kategorisinde uluslararası bir Türk markası yarattı. Haremlique 2011’de kahve üretimine başlayarak bağımsız bir markanın doğuşuna yol açtı: Selamlique. Haremlique, aralarında Beyrut ve Riyad’ın yer aldığı Körfez ülkelerinde büyüdü; Selamlique ise Londra’daki lüks perakende mağazası Harrods ve New York’ta satışa sunuldu.

Marka Yaratmak: Elif Çoban

Marka Yaratmak: Elif Çoban1989 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Şölen’in CEO’su olan Elif Çoban iş dünyasının en başarılı kadınlarından biri. Çoban, 2010 yılında şirketin yönetim modeli değiştiğinde beş erkek kardeşi arasından sıyrılarak CEO koltuğuna oturdu. Çoban, vizyon sahibi yönetimi ile bir aile yadigârını taşıyor olmanın sorumluluğunu hakkıyla verdi. Çoban’ın öncülüğündeki, 200’ü aşkın ürünü bulunan Şölen son yıllarda Milango, Octavia, Vital, Diamonda, Ozmo, Biscolata ve Nutymax gibi yeni markalar çıkararak inovasyondaki iddiasını ortaya koydu.

İletişim: Okşan Atilla Sanön

İletişim: Okşan Atilla SanönEczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Grup Başkanlığı görevini yürüten Okşan Atilla Sanön’ün kariyeri farklı birçok disiplini barındırıyor. Sanön, 1992 yılında Yönetici Adayı olarak Koç Holding’te başladığı kariyerine, 1995’te geçiş yaptığı Turkcell’de devam etti. Turkcell’de çalışırken Kardelenler projesini yönetti ve Eczacıbaşı Holding’te İstanbul Modern’in kuruluşuna öncülük etti.

Yaratıcı Lider: Aslı Bleda

Yaratıcı Lider: Aslı BledaMedina Turgul DDB Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Bleda tüm kariyerini reklamcılığa adamış bir isim. Üniversite eğitimini Fransa’da tamamlayan Bleda, Ada Ajans ve Y&R bünyesindeki deneyimlerine ek olarak, üç yıl boyunca Radikal Gazetesi’nde ‘Elif’in Günlüğü’ adlı bir köşe kaleme aldı. Bleda aynı zamanda son 20 yılını aynı ajansta geçiren nadir reklamcılardan biri. Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu’nda yer alan Bleda’nın ajansı Medina Turgul DDB Cat Report’a göre, 25 birincilik ve bir büyük ödül ile geçtiğimiz yılın en çok ödül alan ajansı oldu.

Yaratıcı Lider: Faika Ergüder

Yaratıcı Lider: Faika ErgüderPublicis Türkiye’nin CEO koltuğunda oturan Faika Ergüder, kariyerinde ilham veren bir yükseliş hikâyesini barındırıyor. Ergüder, 1989 yılında kurduğu ilk markasını 1991′de bırakarak reklamcılığa geçiş yaptı. Müşteri temsilcisi olarak giriş yaptığı Saatchi & Saatchi’nin ardından, Publicis Yorum’da 18 yılda CEO’luğa ve Publucis Turkiye’nin Ülke Başkanlığına yükseldi. Ergüder’in liderliği ve yaratıcı süreçlerdeki hâkimiyeti ile Publicis Türkiye çatısı altındaki Publicis Yorum, Publicis Modem ve Publicis Bold ile çok sayıda ulusal ve uluslararasi ödül kazandı.

Yaratıcı Lider: Pemra Ataç Açıktan

Yaratıcı Lider: Pemra Ataç AçıktanRabarba’da Ajans Başkan Yardımcısı ve Kreatif Grup Başkanı olan Pemra Ataç Açıktan, 2008 yılında Daniska’yı kurdu. İki ajansın da yaratıcı başarı hikâyelerinin ardındaki isim olan Açıktan kariyerinde iki yıl üst üste Eczacıbaşı Vakfı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı seçildi ve Grafikerler Meslek Kuruluşu Sergisi’nde işleri en çok ödül alan tasarımcı oldu. Açıktan’ın ‘kendi dükkânım’ dediği Daniska 2013’te portföyüne SALT’ı kattı ve Garanti Bankası için yaptıkları faaliyet raporuyla dünyadaki faaliyet raporu Oscar’ını aldı.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.