MediaCat

UPM’den çevre semineri

UPM Orta Avrupa Çevre Destek Uzmanı Heini Lehti’nin katılımıyla 19 Nisan’da düzenlenen çevre seminerinde, sürdürülebilir ormancılık, sorumlu üretim anlayışı ve çevre sertifikaları konuları ele alındı.

UPM’den çevre semineri

UPM Orta Avrupa Çevre Destek Uzmanı Heini Lehti’nin katılımıyla 19 Nisan’da düzenlenen çevre seminerinde, sürdürülebilir ormancılık, sorumlu üretim anlayışı ve çevre sertifikaları konuları ele alındı. Avrupa’da ormanların yüzde 86’sının sertifikalı olduğunu söyleyen Lehti, kağıt sektörünün sertifikasyon konusunda çok hassas davrandığını kaydetti.

UPM, “Kağıt, Çevre ve Sürdürülebilirlik” konulu bir seminer düzenledi. İstanbul Swissôtel’de yapılan etkinliğe UPM Orta Avrupa Çevre Destek Uzmanı Heini Lehti konuşmacı olarak katıldı. Lehti, iki bölümden oluşan konuşmasında, sürdürülebilir orman yönetimi, orman sertifikasyonu, biyoçeşitlilik, hammaddeler, sorumlu kağıt üretimi ve çevre sertifikaları (FSC, PEFC, EU Ecolabel) gibi konulara değindi.

Lehti, kağıdın tüm çevresel talepleri karşılayabildiğini, her tür son kullanım için uygun nitelik sergilediğini ve kolay geri kazanıldığını söyledi: “UPM, kağıt üretiminde sürdürülebilir hammaddeler kullanıyor. Üretim süreci ve ürünün yaşam döngüsü boyunca düşük emisyonlar oluşturan, aynı zamanda düşük karbon ve su ayak izine sahip UPM kağıtlarının bu çevreci özellikleri, sahip olduğu eko etiketlerle de kanıtlanmıştır.”

Lehti, kağıt sektörünün Avrupa’da ormanlık alanların artmasında, daha fazla karbon depolanmasında ve iklim değişikliğinin etkisinin hafifletilmesinde rolü olduğunu da sözlerine ekledi: “Kağıt sektörü, Avrupa’nın en büyük sürdürülebilir enerji üreticisi. Eko verimliliğe büyük önem veren UPM de, her koşulda sürdürülebilir yöntemlerle elde edilen hammaddeleri kullanıyor.”

Lehti, sunumunda, Avrupa ormancılık sektörüne ilişkin bazı istatistikler de verdi. Buna göre, Avrupa’da ormanların yüzde 86’sı sertifikalı. Avrupa’daki fabrikaların kullandığı odun, yonga ve talaşın yüzde 55’i sertifikalı ormanlardan temin ediliyor. Yine Avrupa’da selüloz üretim kapasitesinin yüzde 87’si ile kağıt ve karton üretim kapasitesinin yüzde 63’ü koruma zinciri (chain-of-custody) sertifikasına sahip bulunuyor.

UPM Türkiye Genel Müdürü Gülay Akkuş ise UPM’nin Türkiye’de ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediğini, gelecekte de bu tarz seminerler yapmayı hedeflediklerini söyledi. UPM’nin önemli bir odun kullanıcısı ve dünyanın en büyük orman sahiplerinden biri olduğunu, sürdürülebilirlik konusuna çok özen gösterdiğini, üretim süreçlerinde kullanılan ahşabın tamamının sürdürülebilir kaynaklardan temin edildiğini kaydeden Akkuş, şirketin çevre performansıyla ilgili bazı rakamlara da değindi: “UPM, global operasyonları için, yaklaşık 25,4 milyon metreküp taze odun ve 3 milyon tonun üzerinde kimyasal selüloz üretiyor. Odun ve kimyasal selüloza ek olarak, 2,9 milyon ton geri kazanılmış kağıt da yeni baskı kağıtları üretmek üzere UPM’nin kağıt fabrikalarında işleniyor. UPM’nin kağıt üretiminde kullanılan bütün elyaf hammaddesinin yaklaşık yüzde 30’u geri dönüştürülmüş kağıttan sağlanıyor. UPM’de üretim artıklarının yüzde 90’ı ya yeniden kullanılıyor ya da geri dönüştürülüyor.”

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.