MediaCat

SmartCamp İstanbul yarışmasının birincisi belli oldu

Akıllı Dünya kapsamında çözümler sunan, inovatif ve yeni nesil şirketlerin belirlendiği IBM Küresel Girişimcilik Programı – SmartCamp Istanbul yarışmasının sonuçları 5 Ekim’de açıklandı.

SmartCamp İstanbul yarışmasının birincisi belli oldu

Akıllı Dünya kapsamında çözümler sunan, inovatif ve yeni nesil şirketlerin belirlendiği IBM Küresel Girişimcilik Programı – SmartCamp Istanbul yarışmasının sonuçları 5 Ekim’de açıklandı. Finale kalan 5 şirketin değerlendirilmesinin ardından birinci olan girişimci şirket Skin Scan olarak belirlendi. Skin Scan, mobil cihazlar üzerinde sunduğu akıllı sağlık çözümleriyle birinci olurken, IBM’den üç ay ücretsiz teknik ve iş desteği kazandı. Skin Scan 2012’de düzenlenecek SmartCamp dünya finaline de katılacak.

Son beş yıl içinde kurulmuş olan ve dünyanın enerji, sağlık, ulaşım, e-devlet hizmetleri gibi temel alanlarda karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler sunan yeni nesil yenilikçi şirketlerin katıldığı, “IBM Küresel Girişimcilik Programı- SmartCamp İstanbul” yarışması sonuçlandı. Türkiye’yi merkez olarak belirleyerek çevre bölgedeki girişimcilerin bu yarışmaya katılmak için teşvik edildiği Küresel Girişimcilik Programı yarışmasına 14 ülkeden 80 başvuru geldi. Finale kalan beş şirket arasından birinci olanı belirlemek için Sait Halim Paşa Yalısı’nda 5 Ekim tarihinde seçkin jüri önünde gerçekleştirilen etkinlikte kazanan şirket Romanya’dan Skin Scan oldu.

Romanya’nın önde gelen matematikçileri, dermatologları ve bilgisayar mühendisleri tarafından kurulan ve geliştirdiği uygulamalarla akıllı telefonlar üzerinden ek donanıma gerek duyulmadan akıllı sağlık hizmetleri sağlamak üzerine çalışan Skin Scan “IBM En İyi Yeni Nesil Küresel Girişimcisi – SmartCamp İstanbul” olarak seçildi. Skin Scan şu anda iPhone akıllı telefonlar için geliştirdiği bir uygulamayla cilt kanseri riskini ölçme fırsatı tanıyor. Birinciye ödülünü IBM Büyüyen Ülkeler Bölgesi Direktörü Mauricio Sucasas verdi. Skin Scan, 12 hafta süreyle teknik destekten kapsamlı bir iş vizyonu oluşturulmasına kadar pek çok konuda IBM’in deneyim ve uzmanlığından yararlanacak ve Ocak 2012’de “IBM Yılın En İyi Yeni Nesil Küresel Girişimcisi” ödülünü kazananının seçileceği SmartCamp dünya finaline katılacak.

Birincilik için yarışan diğer dört finalist ise: analitik ve canlı sohbet çözümleriyle şirketlere daha akıllı web görünürlüğü sağlayan 8digits, geliştirilen yazılımların gömülü platformlara aktarılması yoluyla trafik sıkışlığı ve kavşaklarda yaşanan sorunlara çözümler üreten ISSD, şirketler ve çalışanları arasındaki ilişkileri ve fikir paylaşımlarını optimize eden inovatif bir platform sunan WeDecide ve gerçek-zamanlı otomatik ödeme ağı projesi geliştiren Mısırlı E-Masary şirketleriydi. E-Masary, sosyal medya ve internet üzerinden gelen oylarla En İyi Yeni Nesil Girişimci Ödülü’nü aldı. Dört şirket, Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneği Yönetimi Şirketi, Parklane Capital, Marjinal Porter Novelli ve Endeavor Türkiye gibi ekosistem içerisinde yer alan diğer şirketlerden eğitim programları ve ödüller kazandılar.

Girişimciler ve ilgili ekosistemi bir araya getirmeyi hedefleyen IBM Küresel Girişimcilik Programı-SmartCamp İstanbul, IBM ve Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneği (METUTECH-BAN) işbirliği ile düzenlendi. Toplam 80 şirketin başvurduğu yarışmada, konusunda uzman 30 kadar yerli ve yabancı girişimci, yatırımcı ve uzman destek verdi. Yarışmanın finalinde Teknokent Teknoloji Yatırımcıları Derneği Üyesi Kazım Yalçınoğlu, INDEX Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, IBM Büyüyen Ülkeler Bölgesi Direktörü Mauricio Sucasas ve Parklane Capital Yönetici Ortağı Eogan Jennings de jüri olarak bulundular.

Etkinliğin açılış konuşmalarını IBM Türk Yazılımevleri ve Geliştiriciler Müdürü Jale Akyel, IBM Büyüyen Ülkeler Bölgesi Direktörü Mauricio Sucasas ve Ortadoğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve METUTECH-BAN onursal üyesi Prof. Dr. Volkan Atalay yaptılar. Yeni girişimcilerin belirlendiği etkinliğe konuşmacı olarak katılan T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu Türkiye’nin ekonomik gelişimini sürdürebilmesi için teknolojinin, bilimin ve üniversitelerin taşıdığı önemden bahsederek yeni girişimcilerin tüm bu gelişmeleri teşvik edici bir rol oynadıklarının altını çizdi. Kavranoğlu ayrıca, Bakanlığın yeni girişimcilere yönelik sağladıkları ek ödeneklerden ve yeni fırsatlardan da bahsetti.

Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilen etkinlik, yatırımcılarla, şirketlere, bağımsız danışmanlara, girişimcilik alanındaki sivil toplum kuruluşlarına ve hem özel sektörün hem kamu sektörünün önde gelen liderlerine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte ayrıca, Secure Drive, özel şoför, havaalanı shuttle hizmetleri ve Altınmatik gibi yeni fikirlere imza atan Orijinal Organizasyon, Lojistik ve Danışmanlık Şirketi Kurucu Ortağı Murat Şahin girişimcilik öyküsünü katılımcılar ve yarışmacılarla paylaştı.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.