Rekabet Kurumu, Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi’yle birlikte beş teknoloji şirketine yönelik soruşturma başlattı.
Rekabet Kurumu internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, kurum Apple, Destek Bilişim, Easycep Bilişim, Getmobil Teknoloji ve HB Bilişim hakkında soruşturma başlattı.
Açıklamada, Türkiye’de satış ve dağıtım faaliyetleri yürüten Apple Teknoloji’nin, yeniden satıcıların satış fiyatına müdahale ederek rekabet kanununu ihlal edip etmediği iddiasına yönelik başlatıldığı bildirildi. Buna göre soruşturma kapsamında, Apple markalı ürünlerin yeniden satış fiyatlarının ve/veya kampanya koşullarının belirlenip belirlenmediği ile geri alım pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin Apple ürünlerine yönelik geri alım fiyatlarını şirketin yönlendirmesiyle koordine edip etmediği incelenecek.
Öte yandan açıklamada “Ön araştırma kapsamında yapılan yerinde incelemelerde elde edilen bulgular doğrultusunda Kurulun 27.02.2025 tarihli toplantısında, Apple’ın Apple markalı ürünlerin yeniden satış fiyatını ve/veya kampanya koşullarını tespit etmek ile geri alım pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin Apple markalı ürünler bakımından uyguladığı geri alım fiyatlarını aşağıda yer verilen teşebbüslerin dahliyle koordine etmek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla; Apple, Destek Bilişim Proje ve Servis Hizmetleri Sanayi Dış Ticaret Anonim Şirketi, Easycep Bilişim ve Ticaret AŞ, Getmobil Teknoloji AŞ ve HB Bilişim Teknolojileri Sanayi Tic. AŞ hakkında 4054 sayılı Kanun’un 41. maddesi uyarınca soruşturma açılmasına 25-08/184-M(1) sayı ile karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.