Finlandiyalı dev Nokia, Amerikalı dev Applea açtığı davalara yenilerini ekledi….
Finlandiyalı dev Nokia, Amerikalı dev Apple’a açtığı davalara yenilerini ekledi. Önceki yıl Apple’a 10 patent davası açan bilişim ve iletişim devi Nokia, halen süren bu davalara 13 tane daha ekledi. Nokia bunlardan önce de 3G ve WiFi teknolojileriyle ilgili patent ihlal ihbarında bulunmuş, Apple ürünlerinin ithalatını davalar sonuçlanıncaya kadar engellemeye çalışmıştı.
Amerikan mahkemelerinden Amerikalı Apple için aleyhte karar çıkaramayan Nokia artık tüm davalarını ABD dışında bazı Avrupa ülkelerinde de açıyor. Son 13 daha İngiltere, Hollanda ve Almanya’da açıldı.
Apple, Nokia’nın iddiaları karşısında “aynısını’ yapıyor. Yani Nokia kaç dava açarsa Apple da o kadar karşı dava açıyor. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na Apple ürünlerinin ihracatının yasadışı olduğu ve durdurulması gerektiği yolundaki Nokia başvurusuna karşı Apple da aynı kuruma tamamen aynı gerekçeyle Nokia’yı şikayet etmişti.
Nokia özellikle kablosuz ve dokunmatik ekran teknolojilerinde sahip olduğu pek çok patentin iPhone çıkmadan en az 10 yıl önce alınmış olduğunu, Apple bu teknolojileri izinsiz olarak kullandığını iddia ediyor.
ntvmsnbc.com
Mark Zuckerberg, Facebook’u kurmaktaki amacı, insanların arkadaşlarıyla bağlantı kurmasını sağlama yönündeydi, ki bunda oldukça başarılı oldu. Facebook büyüdükçe, büyüme planı, iş dünyasında devam etme yönünde ilerlemeye dönüştü. Markalar için Facebook sayfaları da bu şekilde ortaya çıktı. Fakat, bazı marka sayfa yöneticileri, şirketin sayfasına bakan Facebook kullanıcılarını arkadaş olarak düşünmekle hata yapıyor. Bu doğru değil, çünküContinue reading “Facebook’ta marka takipçisi artırma yolları”
Mayıs ayında Litvanya’nın Vilnius şehrinde gerçekleşen Tasarım Haftası’nda fotoğrafçı Tadas Cerniauskas, şimdiye dek görülen en ilginç fotoğraf çekimlerinden birine imza attı. Ziyaretçiler, ‘Blow Job’ fotoğraf seansına katılımcı olmaları için, TADAO CERN stüdyosuna davet edildi. Fotoğrafçı, kendi ve ziyaretçiler için eğlenceli bir şey yapmak istediğini, çekimlere katılanların birbirlerine ve kendilerine gülmekten ağladıklarını söyledi. Fotoğraf çalışmaları, stüdyonunContinue reading “Litvanyalı Fotoğrafçıdan ‘Blow Job’ Seansı”
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.