MediaCat

MediaCat sayfaları bu ay da dopdolu!

Cannes’da çıtayı yükselttik Bu yıl 59’uncusu düzenlenen Cannes Lions’ta 90 ülkeden yaklaşık 11 bin katılımcı vardı. 34 bin 301 işin yarıştığı festivalde Türkiye 560 başvuruyla kendi katılım rekorunu kırdı. Yarışmaya en çok iş gönderen ülke ise 5 bin 58 başvuru ile ABD oldu. Geçen yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde dokuz aslan kazanan Türk reklamcılar,Continue reading “MediaCat sayfaları bu ay da dopdolu!”

MediaCat sayfaları bu ay da dopdolu!

Cannes’da çıtayı yükselttik

Bu yıl 59’uncusu düzenlenen Cannes Lions’ta 90 ülkeden yaklaşık 11 bin katılımcı vardı. 34 bin 301 işin yarıştığı festivalde Türkiye 560 başvuruyla kendi katılım rekorunu kırdı. Yarışmaya en çok iş gönderen ülke ise 5 bin 58 başvuru ile ABD oldu.

Geçen yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde dokuz aslan kazanan Türk reklamcılar, bu yıl koltuklarının altında 11 aslanla döndü ve Cannes’daki en verimli yıl 2012 oldu. Festivale Türkiye’den 560 başvuru bulunurken, bunların 29’u kısa listeye kalmayı başardı. 11 aslanın 10’u DDB&Co.’ya giderken bir tanesi Mindshare’in oldu. Festivalde Türkiye için birçok ilk yaşandı.

Olimpiyat ruhu Londra’da dinliyor

MediaCat Temmuz sayısında Olimpiyat Oyunlarını unutmadı. Oyunların düzenlediği Londra’dan çıkıp Türkiye’deki markaların olimpiyatlarla ilgili faaliyetlerine bakıldığında, Olimpiyatlara bir kurumsal sosyal sorumluluk ekseninde yaklaşıldığı görülüyor. Markaların sponsorluk misyonları arasında genç kuşağı spora teşvik etmenin öne çıktığı göze çarpıyor.

Türkiye’de muhafazakâr olmak

Türkiye dindarlaşıyor mu? Memleket İslami bir rejime mi geçecek? Virtua Araştırma ve BBDO bu ayki çalışmalarında son dönemin popüler tartışması olan muhafazakârlıkla ilgili çarpıcı bir sonuca varıyor: "Türkiye’de muhafazakârlık, belli bir kampa özgü olmaktan ziyade toplumun neyi nasıl hatırlayacağını yönetmek isteyen, kendi geçmiş tasavvurunu topluma belletmeye çalışan bir söylemdir."

Ad Age’den: Markalar ve Facebook, reklam tercih meselesi

Reklamcılar, stratejilerini ve harcama seviyelerini dışarı vermiyor fakar Ad Age ile konuşmalarından ortaya bir ana fikir çıkıyor: Çoğu büyük pazarlamacılar Facebook ile beraber Facebook reklamlarına da harcama yapıyor. Fakat Facebook’taki paralı reklam, aynı işi daha ucuza yapabilen diğer kanalların baskısı altında.

Temmuz ayı söyleşileri

  • Keith Weed
  • Levent Kömür – Elif Göktaş
  • Eser Sevinç Manav
  • Mehmet Ali Özkan
  • Ali Poyrazoğlu
  • Prof. Dr. Tamer Çavuşgil
  • Yrd. Doç. Dr. Mehmet Alikişoğlu
  • Craig Calhoun

Yazı ve yorumlarıyla Pelin Özkan, Nüzhet Algüneş, Michael Newman ve Al Ries…

 

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.