LG, Türkiyede gideceği strateji değişikliğiyle 2010 yılına kadar tüketici elektroniğinde birinciliğe oynamayı hedefliyor…
LG, Türkiyede pazarlama için 10 milyon dolar yatırım yapacak. Cep telefonu, LCD televizyon ve dizüstü bilgisayar olmak üzere üç alana odaklanma kararı alan şirket, pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için 10 milyon dolarlık yatırım yapacak.
Son olarak güvenlik sistemlerinde iş ortağı Alerta ile Güney Kore dışındaki ikinci üretim tesisini Türkiyede açan LG, Türkiyede gideceği strateji değişikliğiyle 2010 yılına kadar tüketici elektroniğinde birinciliğe oynamayı hedefliyor. Güney Koreli firma, Türkiyedeki pazarlama stratejisini değiştirerek, cep telefonu, LCD televizyon ve dizüstü bilgisayara odaklanma kararı aldı. Pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini de dağıtıcılarından devralan LG, 10 milyon dolarlık reklam bütçesini bundan sonra kendisi yönetecek.
Öne çıkmak istiyoruz
Yaklaşık dokuz ay önce göreve getirilen LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Andy Kim, LGnin Türkiyedeki strateji değiştirme kararının arkasındaki isim. Kim, LGyi Türkiyede üst düzey bir marka olarak konumlamak istediklerini belirterek, büyümede dizüstü bilgisayar, cep telefonu, LCD ve plazma televizyona odaklanacaklarını söyledi. LG, Türkiyede yapacağı değişimlerle LGnin bölgede faaliyet gösterdiği ülkeler arasında da ön sıralara çıkmayı hedefliyor. Andy Kim, 2010 yılında Türkiyede tüketici elektroniğinde ilk sırada olmayı hedeflediklerini kaydetti.
Notebook, lcd ve cepte
Türkiyede, dizüstü bilgisayar sektörüne bu yılın başında giren LG, ilk yıl geçmeden yüzde 5lik pazar payına ulaştı. Andy Kim, gelecek yıl 10 bin adet notebook satarak pazar paylarını yüzde 10a çıkarmak istediklerini belirtti. Plazma televizyonda da sektör birincisi olduklarını aktaran Andy Kim, LCDde ise pazar paylarının yüzde 8 olduğunu dile getirdi. Kim, Türkiyede LCDde talebin çok hızlı büyüdüğünü ve bu alanda da yabancı markalar arasında birinci olmak istediklerini vurguladı. LCD ve plazma satışına gelecek yıl Avrupa Futbol Şampiyonası ve Pekin Olimpiyatlarının yapılmasının ivme kazandırması bekleniyor. Andy Kim, Türkiyede bu yıl 500 bini LCD, 150 bini plazma olmak üzere 600 bin flat panel televizyon satılacağı tahmininde bulunarak, LCD ve plazma için iki spor organizasyonun büyük fırsat olacağını, satışların 800 bine çıkabileceğini kaydetti.
Cepte yüzde 10 pazar hedefi
LG Türkiye Genel Müdürü Andy Kim, cep telefonunda ise yüzde 3-4lük pazar paylarıyla beşinci sırada bulunduklarını hatırlatarak, “Bu pazara Türkiyede geç girdik. Bu alanda düşük segmente değil, orta ve üst düzeye odaklanmak istiyoruz. Dokunmatik ekranlı telefonları pazara sunacağız. Viewty aralık ayının sonunda pazarda olacak. Modellerimiz arasında en çok Chocolate ve Shine satıyor. Pazar payımızı düşük seviyedeki ürünlerle artırmak istemiyoruz. Zaman alsa da marka imajımızı yaratmak isteğindeyiz” açıklamasını yaptı. LG, gelecek yıl GSMde pazar payını da yüzde 3den yüzde 10a çıkarmayı hedefliyor. Kim, dağıtım kanallarını artıracaklarını ve daha fazla kanala ulaşacaklarını kaydetti.
Pazarlamasını değiştirip marka kimliği oluşturacak
LGnin reklam ve pazarlama faaliyetlerini de birleştirme kararı aldıklarını da anlatan Andy Kim, gelecek yıl pazarlama aktivitelerini birleştirerek marka kimliği yaratacaklarını vurguladı. Kim, notebook, GSM ve plazma olmak üzere üç ürün kategorisine 10 milyon dolarlık pazarlama ve reklam yatırımı yapacaklarını açıkladı. LG, Türkiyedeki marka imajında da 2008 yılında ciddi değişiklik yapmayı planlıyor. Marka kimliklerinde daha açık olacaklarını ve marka stratejisine odaklanacaklarını kaydeden Andy Kim, LG markasını, yaratıcı, şık ve güvenilir yapmaya çalıştıklarını ve bu imajla genç Türk tüketicisini çekmek istediklerini vurguladı.
Türk tüketicisi satın almada duygusal ve pratik
Türk tüketicisinin çok özel satınalma alışkanlıklarının bulunduğuna da değinen Andy Kim, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türk tüketicisi satınalma kararını verirken mantığını çok kullanmıyor. Bazen duygusal, bazen de pratik hareket ediyor. İmajımızı şık ve inovatif şeklinde yaratmak istiyoruz. Türk tüketicisi tasarıma çok önem veriyor. Teknoloji ve ilerlemiş imaj önemli. Ben Asya ve Ortadoğu ülkelerinde görev yaptığım için bu kültüre yakınım. Alışmam zor olmadı.”
Kaynak: Hürriyet
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.