MediaCat

KSS

MediaCat olarak markaların kurumsal sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiği faaliyetleri tek bir rehberde toplamak ve bu alandaki gelişmeleri yıllar üzerinden karşılaştırılabilir kılmak amacıyla 2010 yılından bu yana “KSS – Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ekini yayınlıyoruz.

2016 yılında bu geleneğe katkı yapmak adına; matbu yayınlanan ekimizin yanı sıra dijital mecralarımızda ve web sitemizde de şirketlerimizin kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını belgeleyen videolara da yer veriyoruz. Böylelikle hem MediaCat takipçileri hem de sektörümüzün üyeleri için bu duyarlı projeler her an kolaylıkla ulaşılabilir olacak. Başta sorumlu şirket ve markalar olmak üzere tüm iş dünyasına gerçek bir fayda sunmasını ve ilham vermesini umuyoruz.

BASF Türkiye: 81 İlde 81 Kimya Laboratuvarı

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerini hayır işleri, kültür ve eğitim olarak üç ana başlıkta toplayan BASF Türk, eğitim olanaklarından diğer bölgelere nazaran daha az faydalanmış yörelerdeki okullara kimya desteği verilmesinden yuvasız kalmış hayvan dostlarımızın şartlarının iyileştirilmesine ve çevrenin korunmasına dek birçok alanda fark yaratmayı hedefliyor.

BASF Türk, sürdürülebilirlik anlayışıyla yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projelerini hayır işleri, kültür ve eğitim olarak üç ana başlık altında topluyor. Özellikle eğitim kısmına, kimya alanındaki bilgi ve deneyimlerini aktarabileceği önemli bir alan olarak yaklaşıyor. Toplumsal projelerinin odağında eğitim ve çocuklar yer alıyor. BASF Türk’ün Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirdiği çok önemli bir projesi var: “81 İlde 81 Kimya Laboratuvarı.” Bu projeyle, Anadolu’nun her köşesine yayılmış okullarda yeni kimya laboratuvarları kuruyor ya da mevcut laboratuvarları modern ekipmanlarla yeniliyor. Bu proje çerçevesinde, eğitim olanaklarından diğer bölgelere göre daha az faydalanabilmiş yörelerdeki birçok okul bir laboratuvara kavuştu. Bu proje için 1,2 milyon Avro bütçe ayıran BASF, okulları tamamladıktan sonra da projeye farklı açılardan destek olmaya devam edecek.

Anadolu’nun Kimyası

Bugün itibarıyla, 60 farklı şehirde 60 laboratuvarın yapım ve yenileme işlemi tamamlanmış bulunuyor. Bu yıl yapımı bitmek üzere olan 10 tane daha okul var ve 2017 itibarıyla 81 ildeki 81 okulun laboratuvarı tamamlanmış olacak.

Ford Otosan: Bal Arıları Mühendis Oluyor

Türkiye’nin 81 ilinde, en az 81 okulda kız öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere mühendislik mesleğinin tanıtılacağı “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesi ile hedef; meslek seçiminde toplumsal cinsiyet kalıplarından kaynaklanan önyargıları yıkmak ve daha fazla kadın mühendisi sanayiye kazandırmak.

Proje Sonunda Ford Otosan’da Staj İmkânı

2015-2017 yılları arasında sürecek projenin saha uygulaması; Uçan Süpürge Toplumsal Cinsiyet uzmanları, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin uzmanları ve Ford Otosan’ın gönüllü mühendisleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ford bayilerinin destekleriyle gerçekleştiriliyor. Meslek seçimi hakkında farkındalık yaratarak kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine vurgu yapmak ve mühendislik mesleğini seçen kız öğrenci oranını artırmak için eğitimler veriliyor. Gönüllü Ford Otosan mühendisleri de rol model olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi tecrübelerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor. Projenin sonunda üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere, Ford Otosan’da staj imkânı da sunulacak.

Kredi Kayıt Bürosu: Hayal Edin Gerçekleştirelim

Gençlerin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlenmelerini, toplumsal ihtiyaçları fark etmelerini ve harekete geçmelerini sağlamanın yanı sıra kurumlara sosyal sorumluluk proje havuzu sunan “Hayal Edin Gerçekleştirelim” isimli, üniversiteliler arası sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasının dördüncü dönemi başlıyor.

Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerinin yanı sıra yurtdışında okuyan tüm Türk öğrencilerin katılımına açık olan “Hayal Edin Gerçekleştirelim” yarışması Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından 2014 yılından bu yana düzenleniyor. Çevre, Eğitim, Findeks Finansal Okuryazarlık, Sağlık & Spor, Kültür Sanat ve Toplumsal kategorileri olmak üzere toplam altı farklı kategorinin yer aldığı yarışmada büyük ödül, 10 bin TL ya da öğrencinin tercihi ile yurtdışı eğitim fırsatı olarak sunuluyor. 30 projeye toplamda 84 bin TL para ödülünün verildiği yarışmada, ilk 30’a giren tüm öğrencilere, İstanbul’da düzenlenecek olan workshop programına ücretsiz katılma ve konaklama olanağı da tanınıyor. Tüm projelerin havuzda toplandığı yarışmada seçilen ilk 60 proje “KKB Sosyal Sorumluluk Projeleri” kitabına taşınıyor. Bu kitap, tüm finansal sektör kuruluşlarına, bankalara, leasing – faktoring şirketlerine, basın mensuplarına ve kuruluşlarına, tüm üniversitelere, 81 ildeki Ticaret ve Sanayi Odalarına, ilk 500’deki kurumsal firmalara tek tek gönderilerek, tarafların bu projelere hayat vermesi teşvik ediliyor. 2014 yılında 351; 2015 yılında 560; 2016 yılında ise 920 projenin katıldığı yarışmaya 2017 yılında çok daha büyük bir katılım bekleniyor.

QNB Finansbank: Minik Eller Büyük Hayallerle Buluşuyor

Geleceğin yaratıcı liderlerinin analitik ve farklı düşünebilen, pozitif yaklaşıma sahip nesiller yetiştirmekten geçtiğine inanan QNB Finansbank, sosyal sorumluluk çalışmalarını Minik Eller Büyük Hayaller Platformuyla sürdürüyor.

QNB Finansbank, Türkiye’nin geleceğini güçlendirmenin yenilikçi, yaratıcı, analitik, farklı düşünen ve pozitif yaklaşıma sahip nesiller yetiştirmekten geçtiği inancıyla hayata geçirdiği Minik Eller Büyük Hayaller platformu etkinlikleri aracılığıyla yüz binlerce çocuğa ulaştı.

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor

Türkiye’nin bilişimdeki insan kaynağını geliştirmek üzere QNB Finansbank, Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği’nin el ele verdiği bir proje olan “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” kapsamında 8-12 yaş arasındaki çocuklara, sınıf ortamında 8 saatlik “KODU Programlama Dili” eğitimi veriliyor. 2015 yılında başlayan projede Siirt’ten Bursa’ya 22 ilde 5 bin çocuğa eğitim verildi. Projeye destek veren üç kurum KODU Cup Türkiye 2016 yarışmasını düzenledi. Proje bu yıl da devam ediyor.

Siemens: Darüşşafakalı Öğrencilere Siemens Desteği

1856 yılından bu yana tam 160 yıldır Türkiye’nin yalnızca ekonomisine değil, farklı toplumsal katmanlarına da çeşitli katkılar sağlayan Siemens Türkiye aynı zamanda geleceğe ve insana da yatırım yapıyor. Eğitime büyük önem veren Siemens Türkiye, 2000 yılından bu yana yürüttüğü burs programına 12,5 milyon TL bütçe ayırdı. Siemens günümüzde de hem lise hem üniversite öğrencilerine farklı alanlarda destek vermeye devam ediyor.

110 Yıllık Güçlü Bir Bağ

Darüşşafaka Lisesi de Siemens’in destek verdiği eğitim kurumları arasında yer alıyor. Siemens Türkiye ve Darüşşafaka arasında 110 yıl önce başlayan güçlü bir bağ var. 1906 yılında Darüşşafaka’yı birincilikle bitiren posta-telgraf şubesi mezunu Sabri Efendi, öğrenimini sürdürmesi için Telgraf Bakanlığı’nın harcırahı ve bağladığı maaş ile Berlin’deki Siemens Halske merkezine gönderildi. Daha sonra memlekete geri dönen Sabri Efendi, genç Türkiye’nin modernleşmesine değerli katkılar sağlayan çeşitli görevler üstlendi. Siemens ile Darüşşafaka arasındaki ilişkiler son üç yıldır Amerika’dan gelen başarılarla taçlanıyor. Siemens Türkiye, Darüşşafaka Robot Kulübü’ne, takımın ABD’de yapılan FIRST Robotics Yarışması’na (FRC) katılması ve yarışacak robotların geliştirilmesi yönünde hem sponsorluk hem de aktif mühendislik desteği veriyor. Siemens, bu sayede yeteneklerinin farkına varma ve geleceklerine dair karar verme yaşlarındaki çocuklarla birebir çalışma yaparak onlara teknoloji, inovasyon ve mühendisliği sevdirmeye çalışıyor.

Giriş

Parolanı mı unuttun?

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.