MediaCat

Dünya Kupası mı Kölelik Kupası mı?

Mojo Supermarket’tan FIFA, Birleşmiş Milletler ve Katar’a sert bir mesaj.

Dünya Kupası mı Kölelik Kupası mı?

Stadyum inşaatlarında çalışan göçmen işçilerin ölümü ve LGBTQ+ topluluğuna karşı sergilenen tavırlardan ötürü Katar Dünya Kupası’nı eleştiren kampanyalara bir yenisini reklam ajansı Mojo Supermarket ekledi.

Hedefine FIFA ve Birleşmiş Milletler’i alan ajans, bu hafta başlayan kampanyada Wembley Stadyumu’ndaki FIFA ofisine “Kölelik Kupası’nın Onur Sponsoru” mesajını yansıttı. FIFA ve Birleşmiş Milletler’i Dünya Kupası stadyumları inşaatlarında köleliğe göz yummakla itham eden mesaj, eşzamanlı olarak Birleşmiş Milletler New York ve Londra binalarına yansıtıldı.

Ajans, Londra ve New York’ta halka inşaatlarda hayatını kaybeden işçilerden 11’inin öyküsünün yer aldığı pasaportlar dağıttı. Pasaportlar, çalışmak için geldikleri Katar’da pasaportlarına el konulan işçilerin kötü koşullarda çalışmaya zorlanmalarını temsil ediyordu.

Kampanya Instagram’da @TheSlaveryCup hesabından takip edilebiliyor. Hayatını kaybeden göçmen işçilerin öykülerinin yer aldığı theslaverycup.com adresi aracılığıyla, göçmen işçilerin ülkelerine dönebilmesi için bağış toplanıyor.

Mojo Supermarket Kurucusu ve Kreatif Direktörü Mo Said, babası Körfez ülkelerinde çalışmış Pakistanlı bir işçi, kendisi de Dubai doğumlu. Said, kampanyayı şu sözlerle yorumluyor: “Sene 2022 ve insanlar akıl sır ermez şekilde diğerlerinin hayatlarına sahip olabileceklerini ve kontrol edebileceklerini düşünüyor. Fakat olan da bu ve olmaya da devam ediyor. Sorumlulukları ve ihmalkarlıkları için FIFA, Katar ve Birleşmiş Milletler’e seslenmekle kalmadık, Londra ve New York’taki tüm futbolseverlerin istatistiklerin ardındaki yüzleri görmelerini istedik. Yüzleşilmesi gerek çünkü. Esmer insanlardı ölenler. Çoğu Batılı ülke bu ölümleri ‘o ülkelerde’ olanlar olarak görüyor. Kölelik Kupası’nın amacı, o istatistiklerdeki yüzleri ve isimleri Batı dünyasına getirmek, insanları Katar’da mahsur kalanları ailelerine kavuşturmak için bağış yapmaya çağırmak.”

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.