Japonyanın en saygın otomobil markalarından
15.04.2008 - 13:45 | MediaCat
Japonyanın en saygın otomobil markalarından Subarunun üreticisi Fuji Heavy Industries, Bayraktar Holding şirketlerinden Bayturun %10 hissesini satın alarak şirkete ortak oldu.
Japon endüstri devi, Subaru markasının üreticisi Fuji Heavy Industries, Türkiyede 13 yıldır Subaru otomobillerinin distribütörlüğünü yürüten Bayraktar Holdinge ortak oldu. Japonyanın uçak ve otomobil sanayinde en büyük teknoloji üreticilerinden biri olan Fuji Heavy Industries, Nisan 2008 itibariyle imzalanan anlaşma uyarınca Subaru markalı araçların satış ve pazarlamasını gerçekleştiren Bayraktar Holding kuruluşu Bayturun %10 hissesine sahip oldu.
Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, anlaşmayı değerlendirirken şunları söyledi: Fuji Heavy Industries ile 13 yıldır sürdürdüğümüz başarılı işbirliği bu anlaşma sonucunda yepyeni bir evreye giriyor. Böylesi bir dünya devi ile ortak olmak bize büyük gurur ve mutluluk veriyor, ancak bu ortaklık bize yaşattığı gururun çok daha ötesinde özel bir anlam ve öneme sahip. Fuji Heavy Industries bu ortaklık ile yalnızca Bayraktar Holdinge, onun iş yapış biçimine ve felsefesine duyduğu inanç ve güveni göstermekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiyenin giderek tüm dünya tarafından benimsenen bölgesel liderlik konusundaki iddiasına da yeni ve önemli bir kanıt daha kazandırıyor. Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri ve global bir oyuncu olarak arenada yer almaya çoktan hazır. Uluslararası ortaklıklar bu vizyonu hayata geçirme yolunda Türkiyeye çok önemli açılımlar sağlayacak. Bu işbirliğinin de en yakın gelecekte yeni ve çok daha büyük, stratejik işbirliklerine yol açması en büyük temennimiz. Biz kendi adımıza bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız.
Fuji Heavy Industries adına açıklama yapan Subaru Başkan Yardımcısı Masatsugu Nagato ise bu ortaklık anlaşması ile uzun yıllardır sürdürülen işbirliğinde yeni bir dönemin başladığını belirtti. Nagato, sözlerine şöyle devam etti: Büyüme hedeflerimiz içinde Avrupa önemli bir yer tutuyor. Bu nedenle Avrupada hızlı büyüyen pazarlara özel önem veriyoruz. Türkiye, pazar dinamiği nedeni ile bizim için oldukça cazip bir ülke. Ortaklık kararımızda Bayraktar Holding ile yıllardır uyumlu ve başarılı çalışmalara imza atmamızın da etkisi büyük. Önümüzdeki dönemde de başarılı çalışmalarımızın devam etmesi en büyük arzumuz dedi.
Subarunun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Genel Müdürü Hiroshi Gonoi de yaptığı konuşmada, Türkiye, son 5 yıldır Avrupada en hızlı büyüyen ülkelerden biri. Bu nedenle, Türkiyedeki ortaklığımız bizim için çok değerli ve heyecan verici. Yeni dönemde Türkiyeyi Avrupanın en hızlı gelişen Subaru pazarları arasında görmeyi istiyoruz. Hem Türkiyeye hem de Bayraktar Holdinge bu konuda güvenimiz sonsuz dedi.