MediaCat

“Her kadının hikâyesi görünür olmak ve eşitlikle başlar”

Dünya Kadınlar Günü’nde Masumlar Apartmanı’nda gerçekleştirilen markalı içerik uygulamasını Bosch Ev Aletleri Kıdemli Pazarlama Müdürü Özlem Koçdar ve Circus Kurucu Ortağı Özer Sata’dan dinledik.

“Her kadının hikâyesi görünür olmak ve eşitlikle başlar”

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Masumlar Apartmanı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Bosch Ev Aletleri için gerçekleştirilen ve herkesin dikkatini çeken dizi jeneriği içinde markalı içerik uygulaması hakkında konuşmak için Bosch Ev Aletleri Kıdemli Pazarlama Müdürü Özlem Koçdar ve Circus Kurucu Ortağı Özer Sata ile bir araya geldik.

Öncelikle Circus’ı tanıyarak başlayalım. Özer Bey, bize Circus’ı kısaca anlatır mısınız?

Circus Kurucu Ortağı Özer Sata

Özer Sata: Circus olarak yaklaşık dört yıldır içerik ve markayı bir araya getiriyoruz. Bazen merkezine entegrasyon koyduğumuz kampanyalar yapıyoruz bazen de sıfırdan içerik üretiyoruz. Özünde, markalar için yapımcılık yaparken, içeriği marka mesajlarına uygun hale getirip bir platform üzerinden hedef kitleyle buluşturuyoruz. Raporlara göre kuşaklardaki reklam filmi hatırlanma oranı yüzde 3’ten fazla değil. Bu bize markanın erişmek istediği hedef kitlenin reklam kuşaklarını izlemediğini, izlese bile dikkatinin kuşaklarda olmadığını gösteriyor. İlgi nerede var? Diziyi izlerken var. Mesajları onun içinden verdiğiniz zaman almaları daha güçlü oluyor. Bizim yapmaya çalıştığımız şey de bu iki disiplini, reklamla yapımı birleştirmek. Bu mevcut bir dizi ya da film üzerinden de olabilir, bir reklamveren için sıfırdan da üretilebilir. Önümüzdeki dönem markalı içeriklerin çoğalacağını göreceğiz.

Özlem Hanım, bize hem BSH’taki pozisyonunuzdan hem de kampanya brief’inden, iletişim hedeflerinden bahseder misiniz?

Bosch Ev Aletleri Kıdemli Pazarlama Müdürü Özlem Koçdar

Özlem Koçdar: Elbette… Üç yıldan fazla süredir Bosch markasını yönetiyorum. Bu ailenin bir parçası olmak benim için çok önemli çünkü her adımımızı evde ve dünyada yaşam kalitesini artırma misyonuyla gerçekleştiriyor ve hepimiz için en değerli yerin, yani evlerin bir parçası oluyoruz. Bir yandan daha mutlu, daha keyifli, daha kaliteli bir yaşam için güçlü Ar-Ge’mizle inovatif ürünler sunarken bir yandan da sorumlu marka kimliğimizle evde eşitliği sahipleniyoruz. Biz, erkek ve kadının tam anlamıyla hayatı bölüştükleri bir dünya hayali kuruyoruz. Ev işleri de bunun bir parçası. Gerçekleştirdiğimiz çoğu araştırmada görüyoruz ki evdeki eşit iş paylaşımı, bu çatı altındaki mutluluğun, huzurun büyük bir parçası.

Dolayısıyla, teknolojiyle evde yeni bir iş paylaşımının mümkün olduğunu yaşatmak ve göstermek istiyoruz. Aynı zamanda sahiplendiğimiz bu misyonu iletişimimizin de odağı yapıyoruz. Farklı kanallarda, farklı projelerle evde eşitliğe katkı sağlayacak mesajlar veriyoruz. Masumlar Apartmanı da evde eşitlik duraklarımızdan biri. İzleyicinin samimi bulduğu, tıpkı evinde gibi hissettiği bir yapımda yer alabilmek bizler için çok önemliydi. Circus bu konuda bizi çok iyi anladı ve bu harika projenin bir parçası yaptı.

Bu brief ile size de çok güzel bir pas atılmış Özer Bey. Cinsiyet eşitliği ekseninde markanın söylemleri ile diziyi nasıl bütünleştirdiniz?

Özer Sata: Circus olarak, Masumlar Apartmanı ile dizinin başından beri devam eden işbirliğimiz sırasında bizi hep çok etkileyen bir nokta vardı; yönetmenler, senaristler ve uygulayıcı yapımcı da dahil olmak üzere ekibin büyük çoğunluğunun kadın olması. Diziye sahip olduğu ruhu veren harika bir yaratıcı ekip var. Bosch’un cinsiyet eşitliği yaklaşımını dinlediğimizde bu konuya en uygun içeriğin ve ekibin Masumlar Apartmanı’nda olduğunu biliyorduk.

İşe, dizinin senaristleriyle birlikte Gülben’i iyileştirerek başladık. Terapi seanslarına gitti, Esat’la hayatını birleştirdi. Evliliğinin ilk günlerinde onu ait hissetmediği bir ortamda, Esat’ın evinde gördük. Gülben’in Esat ile birlikte yeni evine geçmesiyle birlikte Bosch hem ürünleri hem de söylemleriyle bu aydınlık dünyanın bazını oluşturdu.

“Ev İşi, İkimizin İşi” mottosu ile ilk entegrasyondan itibaren Esat, Gülben’in dertlerine kaygılarına ortak oldu ve çözümlere Bosch Ev Aletleri ile ulaştılar.

Özlem Koçdar: Bosch Ev Aletleri “Yaşam için Teknoloji” söylemiyle erkeklerin de ev işlerinde kadınlar kadar sorumluluk aldığı bir dünyaya katkıda bulunuyor. Bosch’un sadece ürünleriyle değil, ev içindeki yaşama dair felsefesiyle de Masumlar Apartmanı’na entegre olduğu bir markalı içerik kampanyası yürütüyoruz. Gülben için ona güven veren bir ortam yaratmaya çalıştık. Adım adım, aklındakini yapabilecek gücü içinde hissetmeye başlarken, Esat ile ev işlerini paylaştığında hayatın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu da görmeye başladı ve buradaki en büyük yardımcıları onlar yerine düşünen Bosch Ev Aletleri oldu.

Bu sürece ilham verenlerse Masumlar Apartmanı’nın kadın kahramanları. Cinsiyet eşitliğini yaşamın her alanında destekliyoruz. Bu yüzden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Masumlar Apartmanı’nın gizli kadın kahramanlarıyla birlikte kutlamak bizim için çok anlamlıydı. Hayattaki her adımlarında aklıyla, azmiyle, kalbiyle kendi hikâyesini yazan tüm kadınlar adına, Masumlar Apartmanı’nın kadınlarıyla birlikte “Her kadının hikâyesi görünür olmak ve eşitlikle başlar” dedik.

Jenerikle sınırlı kalmayan kutlamamıza, dizi içerisinde de kendi hikâyesini yazan başarılı karakterlerle devam ettik.

Özer Sata: İlk defa, bir dizinin jenerik akışı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi özel ve hassas bir zamanda, bir marka için değiştirildi. OGM Pictures bu güne özel olarak, dizinin kurumsal kimliği olan jenerik akışını, böyle güzel bir amaç için ekipte yer alan 87 kadın çalışanı görünür kılacak şekilde yeniden düzenledi. Yönetmenimiz Çağrı Vila Lostuvalı’nın sözcülüğü ile Masumlar Apartmanı’ndaki kadın gücü tüm izleyiciler nezdinde “görünür” oldu.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.