HPE Türkiye’nin 2019’u değerlendirerek 2020 beklentilerini paylaştığı basın sohbet toplantısından satırbaşları.
Hewlett Packard Enterprise (HPE) Türkiye’nin 2019 yılını değerlendirdiği ve 2020 yılı beklentilerini paylaştığı basın sohbet toplantısı bugün Wyndham Hotel’de gerçekleşti.
Toplantıda konuşan HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak şirketin başarılı bir yılı geride bıraktığını, gelecek planlarına odaklanarak güçlü ve emin adımlarla yollarına devam ettiklerini vurguladı. HPE Türkiye ailesi olarak Doğu Avrupa, Rusya ve Afrika bölgesinde en fazla büyüyen ülkelerden biri olduklarını ve IDC Q3 CY2019 sunucu ve veri depolama pazar payları raporuna göre pazarın lideri konumunda yer aldıklarını belirten Güngör Kaymak sözlerine şöyle devam etti:
“Bulutun bir varış noktası değil, bir deneyim olduğunu söylüyoruz. HPE GreenLake, bu yıl globalde eklenen 160 yeni müşteri dahil olmak üzere dünya çapındaki 740’tan fazla müşterisiyle HPE’deki en hızlı büyüyen iş birimlerinden biri oldu. Ek olarak HPE, bu çözümü müşterilerine ulaştırmak için dünya geneline yayılmış benzersiz bir iş ortağı ağına sahip. Kanal yapısı 2019 yılında HPE GreenLake için iki kat daha fazla talep yarattı.”
HPE olarak misyonlarının insanların çalışma ve yaşam şeklini geliştirmek olduğunu söyleyen Kaymak, yeni dönem projelerini şöyle özetledi: “İnsanlığı geleceğe hazırlayacak önemli projelere destek vermeye devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik için döngüsel ekonomiye öncelik eden kurumların başında geliyoruz. Alzheimar’a çare arayan sağlık araştırmalarına, Mars’a yolculuk projesine, büyük veriyi daha hızlı işleyecek yapay zekâ altyapılarına gelişmiş teknolojik çözümler sunuyoruz. En yeni projelerimizden bir diğeri ise 2024 yılında gerçekleştirilmesi planlanan yeni Ay yolculuğunun simulasyonunu yapacak dünyanın en güçlü süper bilgisayarını NASA için tasarlamak”
Gartner’ın 2020 yılı için en önemli stratejik 10 teknolojik yenilik raporunun da konuşulduğu toplantıda Kaymak, raporda bahsi geçen hiper otomasyon, artırılmış insan, yapay zekâ güvenliği, blokzincir, otonom, çokludeneyim, uzmanlığın demokratikleşmesi, şeffaflık ve izlenebilirlik, kuvvetlendirilmiş uç cihazlar ve dağıtık bulut başlıklarına HPE olarak odaklanacaklarını; özellikle yapay zekâ ve otonom araçlar özelinde çözüm geliştirirken tüketim temelli bir modelle daha ekonomik çözümler sunmayı hedeflediklerini belirtti.
2020’nin yapay zekâ temelli otonom güvenlik teknolojilerinin öne çıktığı bir yıl olacağına değinen Kaymak, konuyla ilgili şu yorumda bulundu:
“Nesnelerin interneti ve uç bilişim uygulamaları gibi yükselen teknolojileri kullananlar, kurumlarını daha etkili biçimde koruyan güvenlik çözümlerine ihtiyaç duyacak. Nesnelerin interneti cihazlarının gittikçe artan kullanımı kurumlara iş süreçlerinde akıllıca karar verme yolunda yeni seviyeler sunuyor. Bunu yaparken, kötü niyetli kişilerin güvenlik açıklarını bulabilecekleri açık kapılar sunmayı da ihmal etmiyor. Gartner’a göre, 2020’de 70 milyar cihaz kullanımda olacak; bu cihazları korumak ve davranışsal analitik kullanarak ‘tehlike göstergeleri’ni (IOC) tespit etmek çok önemli bir hale gelecek. Wi-Fi 6 üzerine çalışılan inovasyonların bir sonucu olarak HPE’nin network portföyü Aruba, 2020’nin 5G gibi teknolojiler tarafından vadedilen performans, uygunluk ve hizmet kalitesinin yer aldığı Wi-Fi altı etkin hizmet alanını beraberinde getireceğini öngörüyor.”
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.