MediaCat

Girişimde kadın gücü

TÜRKONFED ile Türkiye İş Bankası işbirliği ve UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nin desteğiyle hayata geçirilen “Girişimde Kadın Gücü projesi, kadınların kapasitelerinin gelişmesi ve iletişim ağlarının güçlenmesi hedefiyle girişimci kadınlara eğitim desteği verecek.

Girişimde kadın gücü

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası işbirliği ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nin Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) girişimi kapsamında sağladığı destekle hayata geçirilen Girişimde Kadın Gücü projesi dün gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda, ayrıca, projenin detayları ve bu projenin şekillenmesine kaynak teşkil eden Girişimde Kadın Gücü Araştırma Raporu İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar ile UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Alia El-Yassir tarafından paylaşıldı.

Çevrimiçi ve yüz yüze destek

Sektör ve ölçek fark etmeksizin çevrimiçi ve yüz yüze eğitim desteğinin verileceği Girişimci Kadınlar projesinin eğitim içerikleri “toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı” ve “teknik kapasiteyi geliştirme” olmak üzere iki ayaktan oluşuyor. Teknik içerikler; dijitalleşme, bütçe yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, markalaşma gibi konuları kapsıyor. Eğitim modülleri arasındaysa UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nin Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) girişimi kapsamında sağladığı teknik destekle hazırlanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Tedarik konusu da yer alıyor.

Girişimci kadınlar projeye çevrimiçi eğitimlere portal.girisimdekadingucu.com adresinden kaydolarak katılabilecekler. Haziran ayı sonu itibarıyla İstanbul’da başlayacak yüzyüze eğitimler ise yılsonuna kadar sekiz farklı şehirde düzenlenecek. Eğitimlerde başarı gösteren 50 girişimci kadına 6-9 ay mentorluk desteği sunulacak. Proje kapsamında ayrıca 10 girişimci kadına İş Bankası ve iştiraklerinden çeşitli avantajlar sağlanacak, üç girişimci kadına ise Silikon Vadisi’ni ziyaret etme imkânı sunulacak.

“Bu tür işbirliklerinin çoğalması en büyük temennimiz”

Üç kurumun yaratacağı sinerjiyle girişim dünyasına adım atan kadınların dijitalleşme, e-ticaret, markalaşma gibi alanlarda eğitimlerle desteklenmeleri ve aralarında bir network geliştirmeleri hedefini, başarı hikâyeleri yazabilecek kadınlara yol arkadaşlığı yapma bakımından çok kıymetli bulduğunu vurgulayan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem toplantıda şunları söyledi:

“Bir fikri olan ancak bu fikrin somut hâle gelmesinde zorluklar yaşayan kadınlarımıza yönelik sunulan her destek, alınan her inisiyatif çok değerli. Refah ve gelişmişlik düzeyinde iyileşme ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma ancak kadınların da iş hayatının parçası oldukları bir dünyayla mümkün olabilir. Dolayısıyla bu tür işbirliklerinin ve farkındalık oluşturacak çalışmaların çoğalması, çarpan etkisiyle olabildiğince çok kadına ulaşması en büyük temennimiz… Projenin, günümüzde girişimci kadınların belki de desteğe en çok ihtiyaç duydukları alanlardaki boşlukların giderilmesi noktasında fark yaratacağını düşünüyorum. Daha fazla kadının iş yaşamına dahil olması ve ekonomik değer yaratılmasına katkıda bulunacak olan proje, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların hayallerini hayata geçirebilmeleri açısından da önemli.”

Ortak akla dayalı bir seferberlik

Türkiye’deki girişimci kadın oranının yüzde 14’ler seviyesinde olduğunu söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanı Reyhan Aktar’ın “Ülkemizde gerek girişimcilik kültürünün gelişimi gerekse girişimcilik kültüründe toplumsal cinsiyet eşitliğini tesis etmek için hem entelektüel hem de sosyal sermayemizi bir araya getirmemiz gerekiyor. Kadınların girişimcilik alanında gelişimini sağlayacak bilgiler ve araçlarla donatılmaları için çok paydaşlı, ortak akla dayalı bir seferberlik ortamı oluşturmamız kritik önem taşıyor. Paydaşlarımızla birlikte bu ortak vizyonu ülke çapında bir seferberliğe dönüştürmenin gururunu yaşıyoruz. Projemizde yer alan girişimci kadınlar, birçok yeni fikre ve yaklaşıma da öncülük edecek. Nihai olarak kazanan ise ülkemizin girişimcilik kültürü ve bu kültür içerisinde kendisine bir kariyer ve yaşam olanağı yaratmak isteyen tüm kadınlar olacak. Yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüm odağında; bir yandan karbon ayak izimizi azaltmaya çalışırken diğer yandan da girişimcilik dünyasında kadınların sayısının artması, güçlenmesi ve gelişerek yayılmasını hedefliyoruz” açıklamasında bulunduğu toplantıya video mesajla katılan UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Alia El-Yassir ise şu sözleri söyledi:

“UN Women olarak kadın girişimciliğinin ekonomik büyüme ve sürdürülebilirlik için itici bir güç olduğuna inanıyoruz. Kadınların ekonomik olarak güçlenmesine yatırım yapmanın yalnızca cinsiyet eşitliğine değil aynı zamanda yoksulluğun ortadan kaldırılmasına ve kapsayıcı ekonomik büyümeye de katkıda bulunduğunu biliyoruz. TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası ile girişimci kadınlara yönelik bu ortak girişimimiz son derece umut verici. Bölgedeki diğer ülkelerde de uygulanabilecek iyi bir örnek oluşturmasından dolayı çok yakından takip ediyoruz.”

Girişimde Kadın Gücü Araştırma Raporu

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Özaşçılar ve BAU Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni ve Danışmanı Dr. Umut Köksal tarafından paylaşılan Girişimde Kadın Gücü Araştırma Raporu’na buradan ulaşabilirsiniz.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.