MediaCat

Gazeteciler için en tehlikeli yer

UNESCO’dan gazeteci cinayetlerine dikkat çeken kampanya.

Gazeteciler için en tehlikeli yer

2 Kasım Gazetecilere Karşı Suçlarda Cezasızlıkla Mücadele Günü kapsamında yayınladığı DDB Paris imzalı kampanyasıyla UNESCO, gerçeğin peşinde koşarken hayatını kaybeden gazetecilere dikkat çekti.

Son 12 yılda bin gazetecinin hayatını kaybetmesinden hareketle, Keep Truth Alive adlı kampanya için Keeptruthalive.co adlı bir site ve site içerisinde de bir harita hazırlandı.

Gazetecilerin öldürüldükleri lokasyonların işaretlendiği haritada Türkiye sınırları içerisinde hayatlarını kaybeden yerli ve yabancı 13 gazeteci bulunuyor. Bahsi geçen gazeteciler; Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı (Ankara, 1999), Rohat Aktaş (Cizre, 2016), İbrahim Abdulkadir (Şanlıurfa, 2015),  Firaz Hamadi (Şanlıurfa, 2015), Muhammed Zahir el Şerkat (Gaziantep, 2016), Naci Cerf (Gaziantep, 2015), Cihan Hayırsevener (Bandırma, 2009), Cemal Kaşıkçı (İstanbul, 2018), Hala Barakat (İstanbul, 2017), Oruba Barakat (İstanbul, 2017), Hrant Dink (İstanbul, 2007), Mustafa Cambaz (İstanbul, 2015) ve Saeed Karimian (İstanbul, 2017).

Sitenin yanı sıra ilanlarla da desteklenen kampanyayla, gazetecilerin yalnızca savaş alanlarında değil, yaşadıkları yerlerde de öldürüldüklerine vurgu yapılıyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.