26 Nisan 2007 günü Bilgi Üniversitesinde gerçekleşen EuroRSCGnin 4D DAY adlı semineri için Türkiyeye
26 Nisan 2007 günü Bilgi Üniversitesinde gerçekleşen EuroRSCGnin 4D DAY adlı semineri için Türkiyeye gelen EuroRSCG Başkan Yardımcısı Juan Rocamora, EuroRSCG 4D Avrupa CEOsu Arnaud De Baynast, EuroRSCG İspanya CEOsu Javier Torrescasana ve kreatif direktör German Silva değişen pazarlama iletişiminde Dlerin bireye yönelik gücünü anlattı ve ajansın politikaları, disiplinleriyle ilgili açıklamalar yaptılar.
EuroRSCG Başkan Yardımcısı Juan Rocamora Türkiye bizim uluslararası ağımızda mobil iletişim endüstrisi yıldızımız olacak. Buna inanıyorum. Bu konuda süregelen bir çalışmamız ve insanların bu konuda düşündükleri iyi şeyler var. Mobil iletişim çok umut vadeden bir mecra ve pazar. Burada 4D konusunda uzmanlarımız var. Bu rolü onlar üstleniyor. Türkiye mobil endüstri konusunda oldukça ileri bir ülke derken, kendisine Amerika ve Avrupa kökenli ajanslar arasındaki fark sorulduğunda Amerika kökenli ajanslar Amerikayı çekirdek olarak kabul ediyorlar. İşin ve paranın asıl kaynağı orası onlar için. Bu ajansların dünyaya açılmasının sebebi, müşterilerinin onlardan bunu istemiş olması. Ama Avrupalı ajanslar, örneğin biz, önce pazardaki ajansla bir işbirliği anlaşması yapıyor, sonra gelip iş yapıyoruz açıklamasını yaptı. Kimi reklamcıların artık reklam sektöründe sona yaklaşıldığını düşündüklerini, oysa bunu çok saçma bulduğunu söyleyen Rocamora Biz kesinlikle bir sona yaklaşıldığını düşünmüyoruz. Yalnızca artık tek başına reklamın kral veya kraliçe olmadığını düşünüyoruz. İletişim son derece iyi ve canlı. Google bunun canlı bir örneği mesela. İletişimin farklı mecraları kullanılarak oluşturulmuş bir sistem. Bence Türkiyenin reklam endüstrisi oldukça yaratıcı. Fakat asıl anahtar şu ki, artık reklamcılığa yalnızca yaratıcılık açısından bakmak çok yanlış. Eğer en iyi 30 saniyelik reklamı üretmeye çalışıyorsanız ve yalnızca yaratıcılık ve paraya odaklanmışsanız, reklam endüstrisinin nereye gittiğini kaçırıyorsunuz demektir. Günümüzde reklam endüstrisi fikirler, bu fikirleri nasıl aktaracağınız ve insanların markaları nasıl deneyimleyeceğiyle ilgili. Reklamın kendisi bu sürecin yalnızca tek bir parçası diyerek, benimsedikleri 4D yaklaşımının tam anlamıyla yeni pazarlama iletişiminin kaçınılmazı olduğunu belirtti.
Seminere ev sahipliği yapan EuroRSCG Türkiye CEOsu Levent Erden ise Türkiyede her ne kadar son bir yıldır 4D (data, digital, direct, drive) çalışıyor olsa da ilk defa herkesin içine resmi olarak çıkartıyoruz. Ayrıca pazarlama iletişiminde çok fazla şey değişiyor. Bu değişikliklerle pazarın ne tarafa doğru gideceğini herkesle paylaşmak istedik.
Reklam veya klasik medyanın dışındaki tüm medyayla beraber entegrasyonu sağlamak amacıyla yapılabilecek her şeyi yapıyor 4D. Yakında Türkiyede mültimedya kullanmanın haricinde canavar fikirler sokacağız devreye. Reklamcılar artık bu yaratıcılık lafını fazla abartıyorlar. Önemli olan fikir ve fikrin işe yaramasıdır. Söylemek istediğiniz şey kadar onu nasıl söylediğiniz, doğru kişiye ve doğru zamanda söyleyip söylemediğinizdir önemli olan. Artık kitle çok büyük, çok fazla alt grup var. Anlamlı ve anlaşılabilir mesaj vermeliyiz dedi.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.