’10 yılda 10 dünya markası yaratma’ vizyonuyla oluşturulan ve bu kapsamda hazır giyimi pilot sektör olarak belirleyen dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY Destek Programı, diğer sektörleri de kapsamına alıyor.
Bugüne kadar, Türkiyenin rekabet avantajını elinde bulundurduğu tekstil ve hazır giyim sektörlerinde gelişmeyi tercih eden ve toplam 15 firma ile 3 tasarımcıya destek veren TURQUALITY, bundan böyle markalaşma potansiyeline sahip tüm sektörlere yatırım yapmaya karar vererek, desteklediği şirket sayısını artırdı. Buna göre, hazır giyim sektöründeki şirketlerin yanı sıra, beyaz eşya, kuyum/mücevher, gıda, elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler de TURQUALITY kapsamında dünya markası olma yolunda gelişim süreçlerine başlıyor.
TURQUALITYnin destek kapsamına giren markalar, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmenin katılımıyla 13 Aralık Çarşamba günü Dış Ticaret Kompleksinde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Hazır giyim ve tekstil sektörlerindeki şirketlerin yanı sıra, beyaz eşya, kuyum/mücevher, gıda, elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren toplam 33 firma, TURQUALITY destek programına alındı. Kapsama alınan markalar; Alix Avien, Atasay, Bgn, Bossa, Colins, Cross Jeanswear Company, Damat-Tween, Derri, Desa, Duru, Eca, Efes, Eti, Gilan İstanbul, Goldaş, Hamam, Hidromek, İpekyol, Jimmy Key, Koton, LTB, Network, Ozti, Pınar, Ramsey, Sarar, Serel, Şölen, Taç, Temsa, Vesba, Vestel, ve Zen olarak belirlendi.
Bu doğrultuda Türkiyenin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip bu firmalara, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde, yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlamak amacıyla finansal destek sağlanacak.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.