Can Yayınları, Dünya Fair Play Ödülü’ne layık görülen ilk yayınevi oldu.
2024 Dünya Fair Play Ödülleri, 19 Mayıs’ta Budapeşte’de, Buda Kalesi’ndeki Kraliyet Muhafızları ve Binicilik Salonu’nda düzenlenen törenle kazananlara takdim edildi. Uluslararası Fair Play Komisyonu (CIFP) tarafından düzenlenen törende Can Yayınları da ödüllendirildi. Can Yayınları, Darüşşafaka Spor Kulübü’yle birlikte hayata geçirdiği “Kitap Sponsorluğu” projesiyle Tanıtım dalında Şeref Diploması’na layık görülürken, bu ödülü alan ilk yayınevi oldu.
Ödül, Uluslararası Fair Play Komitesi Başkanı Dr. Jenő Kamuti tarafından Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit’e takdim edilirken, Granit tören sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Dünya çapında bu denli saygın bir ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Klasik sponsorlukların ötesine geçen bu projeyle, genç sporcuların entelektüel gelişimlerine katkı sunmayı ve edebiyatı gündelik hayata daha fazla dahil etmeyi hedefledik. Can Yayınları olarak hayatın her alanında okurlarımızın yanında olma misyonumuzu önümüzdeki dönemde farklı projelerle sürdürmeye devam edeceğiz.”
Şubat ayında Can Yayınları’nın blog sayfasında yayımlanan bir makalede projenin detayları paylaşılmıştı. Can Yayınları, sezon boyunca Darüşşafaka Spor Kulübü’nün altyapı takımlarının tüm iç saha maçlarında hem ev sahibi hem misafir takımın oyuncularına edebiyat dünyasının önemli eserlerini armağan etmiş; Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oluşturulan 200 kişilik Can Tribünü’nden bilet satın alan sporseverlerin de birer kitaba sahip olmalarını sağlamıştı. Edebiyat ve sporu bir araya getiren bu proje, CIFP tarafından da ödüle layık görüldü.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.