MediaCat

Araştırmada Yenilikler Konferansı yeni teknoloji kullanımına ışık tuttu

Ipsos KMG tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Araştırmada Yenilikler Konferansı, araştırma sektörünün uluslararası uzmanlarını bir araya getirdi.

Araştırmada Yenilikler Konferansı yeni teknoloji kullanımına ışık tuttu

Ipsos KMG tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Araştırmada Yenilikler Konferansı, araştırma sektörünün uluslararası uzmanlarını bir araya getirdi.

Four Seasons Bosphorus Otel’de yapılan konferansın bu yıl ki ana konsepti “Araştırmada Yeni Teknoloji Kullanımı” idi. “Neuroscience ve biyometrik ölçüm”, “eye-tracking uygulamaları”, “mobil araştırma teknikleriyle gerçekleştirilen dijital etnografi çalışması”, “web’de reklam testi”, “sosyal zeka paylaşımı ve firmaya özel paneller”, “web’de kalitatif ve online grup tartışmaları” konferansta uygulamalı örnekleriyle ele alınan konu başlıkları arasındaydı.

Konferansın topluma katkı sağlama işlevi her yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti. Konferana katılım, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağış yapılarak sağlandı. Toplanan bağışlarla TEGV tarafından belirlenecek etkinlik noktalarının bilgisayar odaları yenilenecek.

 Araştırmada Yenilikler Konferansı’nın başkanlığını Ipsos KMG CEO’su Vural Çakır yaptı. Vural Çakır açılış konuşmasında dünya araştırma sektöründeki değişim dinamiklerini ve bunların Türkiye’ye olası yansımalarını anlattı.

Sektörde uzun yıllardır tartışılan Neuroscience”ın araştırma alanına uyarlanmasındaki ilk somut adımlardan olan biyometrik ölçüm kemeri ve bunun reklam araştırmalarında kullanımını bu kemeri üreten Innerscope firmasından Jennifer Rutherford ve Ipsos Kuzey Amerika’dan Pedr Howard anlattılar. Innerscope, araştırma tekniği ARF (Advertising Research Foundation – Reklam Araştırmaları Vakfı) tarafından üçüncü parti endüstri onayı almış “neuroscience” bazlı tek firma. Bu teknoloji, bilinç dışı duygusal tepkileri, gelişmiş bir biyometrik sensör kemeriyle ölçümlüyor. Bu kemer, duyguların temel psikolojik göstergeleri olan cilt terini, kalp atış oranını, nabzı ve hareketleri gözlemliyor. Konferans katılımcıları biyometrik sensör kemerini test ederek sonuçlarını canlı olarak görebilme olanağı buldular.

Göz tarama teknolojisinin alışveriş davranışlarından ambalaj testlerine; reklam araştırmalarından web sitesi testlerine kadar uygulama alanlarını Tobii Türkiye Genel Müdürü Selçuk Kumbasar ve Ipsos KMG Inovasyon Direktörü Şem Hür birlikte incelediler. Katılımcılar, Eye-tracking adı verilen bu teknolojinin kullanımını deneme fırsatı buldular.

Mobil telefonlar sayesinde anlık bilgilendirmeler kullanılarak hem zengin bir araştırma iç görüsü sağlamak hem de araştırmaya katılanlara ilgi çekici ve eğlenceli bir deneyim yaşatmak hedefiyle, Ipsos İngiltere’den AJ Johnson liderliğindeki ekip iki araştırma metodu geliştirdi. Bu metodlardan ilki olan “Mobil Etnografi”yi “İngiliz Haftasonu” isimli çalışmadan vaka örnekleriyle açıklayan Johnson, diğer metod olan “Mobile Live”ın kullanıldığı ve ABC kanalı için Oscar Ödüllerinde gerçekleştirilen araştırmadan da örnekler sundu.

Web artık geleceğin değil, günümüzün araştırma platformu ve web’de reklam testi konusundaki en ileri aşama olan ve çok kısa süre önce ARF’dan “Great Minds” ödülü kazanan Next*Connect isimli araştırma modülünü Ipsos Kuzey Amerika’dan Martijn Kist katılımcılarla paylaştı.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.