Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması birincisi “Kaşık Salça Ambalajı” projesi

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nın organizatörü TÜYAP işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2007 sonuçları belli oldu.

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması birincisi “Kaşık Salça Ambalajı” projesi

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nın organizatörü TÜYAP işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2007 sonuçları belli oldu.

Yarışmada birinciliğe layık eser bulunamazken ikincilik ödülü ve 2500 YTL para ödülü “Kaşık Salça Ambalajı” projesi ile Marmara Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi Ufuk Ertem’e verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi Esra Öcal ise “Simit-Ayran-Peynir/Reçel/Bal” konulu projesiyle üçüncülük ödülünü ve 2000 YTL para ödülünü kazandı. Yarışmada 550 YTL’lik mansiyon ödülü kazanan projeler ise şunlar:

Marmara Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri Teberdar Gürbey ve Süleyman Lafçı’nın “Vakumlu Nakliye Kasası” projesi; Anadolu Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri Aysun Şahin, Deniz Atay, Tülin Verdi’nin “Party Doritos”; aynı okuldan Elif Altay’ın “Educa Hediyelik Puzzle Halısı ve Puzzle Ambalajı” ve Hatice Özgü Gündeşlioğlu’nun “Clock in the Box” projeleri; Marmara Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri Teberdar Gürbey, Şenol Doğan ve Serkan Sarıkaya’nın “mp3 Çalar Ambalajı”; İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Mustafa Engin Hassamancı’nın “Choco Freak” projesi.

Yarışmada dereceye giren ve mansiyona layık bulunan projeler isterlerse Dünya Ambalaj Örgütü’nün (WPO) düzenlediği Ambalaj Tasarımı Uluslararası Öğrenci Yarışması’na (Student World Star 2007) da katılabilecekler.

Yarışmada çevreci projeler yarıştı

Yarışmaya katılan projelerde ambalajın 3 temel fonksiyonu olan “sarma, saklama ve satma” işlevlerine dikkat eden Seçici Kurul, ayrıca üretiminde daha az kaynak kullanılan, daha az malzeme ve daha az enerji gerektiren, tekrar kullanılabilme olanağı olan çevreci projeleri değerlendirmeye aldı.

Yarışmanın, Atınç Özdemir (Anadolu Üniversitesi), Canan E. Ünlü (ODTÜ), Elif Kocabıyık (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Esin Düzakın Yolsever (Marmara Üniversitesi), Hulusi Neci (ETMK), Mehmet Erkök (İTÜ), Orhan Irmak (Serbest Tasarımcı), Serap Nazır (Gıda Güvenliği Derneği), Turgut Erentürk (GMK) ve Raportör M. Turgut Çırpanlı (İTÜ)’dan oluşan Seçici Kurul’u, başvuran 23 proje arasında değerlendirme yaptı. Yarışma jürisi ayrıca ürünün fiziksel nitelikleri, tüketim şekli, miktarı ve koşulları, kalite ve hijyeniklik, albeni, ürün hakkında bilgilendiricilik, içinde barındırdığı ürün ile ilişkili olarak grafik tasarımı, tüketim sonrası ambalajın geri dönüşümü, değişen yaşam tarzları ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yeni tüketici beklentilerinin göz önüne alınması kriterlerini ve WPO yarışmasının esaslarını dikkate aldı.

WPO Direktörler Kurulu’nun kararına göre, 2006’da olduğu gibi 2007 yılında da Student World Star 2007’nin jüri değerlendirme toplantıları ve ödül töreni organizasyonları TÜYAP ve ASD tarafından İstanbul’da yapılacak.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.