2022’ye sayılı saatler kala, MediaCat’in 2021 gündemini hatırlayalım.
Sağlık, iklim, ekonomi… Yaşam kalitemizin belirleyicisi olan tüm alanlarda krizlerle sınandığımız ve görece normal yaşantılarımıza dönsek de pandeminin gölgesinde geçirdiğimiz bir yıldı 2021. Gelişine saatleri saydığımız yeni yıldan başlıca dileğimiz ise beklentilerinizin misliyle üzerinde geçmesi.
Yılı kapatmadan MediaCat’in 2021 gündemini özetlemek amacıyla mediacat.com’da yıl boyunca yer verdiğimiz haberler arasından en çok okunanları sizin için derledik. İşte karşınızda, 1 Ocak – 31 Aralık 2021 tarih aralığında MediaCat’te yayınlanan içerikler arasından en çok okunan 10’u…
Haber başlıklarına tıklayarak ilgili haberin sayfasına gidebilir, kaçırdıklarınıza veya hatırlamak istediklerinize göz atabilirsiniz.
4 Ocak 2021 tarihinde MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın köşesinde yayınlanan The Cat Report, yılın en çok okunan haberi oldu. İlk kez 13 yıl önce yayınlanan The Cat Report’un 2020 sonuçlarına göre, yılın en yaratıcı ajansı Havas İstanbul, en etkili ajansı Happy People Project, çıkış yapan yaratıcı ajansı Wunderman Thompson ve en başarılı bağımsız ajansı Rafineri’ydi.
2021’de sektörün en çok merak ettiği gelişmelerden ikincisi 16. Felis Ödülleri’nde jürilerin takdirini hangi işlerin topladığıydı. Tüm kazanan listesinin paylaşıldığı haberde Felis’e göre yılın ajansları da yer aldı. Yılın Reklamvereni unvanını Unilever’in, Yılın Markası unvanını Finish’in elde ettiği Felis Ödülleri 2021’de Yılın Medya Ajansı Mediacom, Yılın Yaratıcı Ajansı Rafineri ve Yılın PR Ajansı Excel İletişim’di.
Netflix, The Witcher’ın ikinci sezonunun lansmanını dünyanın dört bir yanında ürkütücü üç boyutlu yerleştirmelerle gerçekleştirdi. Haberin en çok okunanlar listemizin üçüncü sırasına yerleşmesi, Türkiye’yi kapsamayan projenin rüzgârının buraya kadar ulaşmayı başardığının göstergesi.
2021’de ilk kez çamaşır deterjanı kategorisinde bir ürün lanse eden Yumoş’un bu haberi duyurmak için Nişantaşı’nda rengârenk Yumoş ayıcıklarıyla donattığı binanın İstanbulluların ilgisini cezbetmemesi sürpriz olurdu. Proje geniş çapta yankı uyandırdığı gibi, mediacat.com’da da yılın en çok okunan dördüncü haberi oldu.
Son olarak Ogilvy İstanbul’da yönetici kreatif direktör olarak görev yapan ve kariyerine Publicis Milano’da devam etme kararı alan Selim Ünlüsoy, yedi ana tema temelinde 230’dan fazla oturuma ev sahipliği yapan South by Southwest’i (SXSW) en yakından takip eden isimlerden biriydi. Ünlüsoy’un etkinlikten notlarını derlediği haber de yılın en çok okunanları arasına girmeyi başardı.
Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve mimari çoğunlukla simgelerin üzerinde beliren beklenmedik “30” yazıları, Adele’in aynı adlı yeni albümüne duyulan merakı cezbettiği gibi, okurlarımızın da dikkatini çekerek listeye altıncı sıradan yerleşti.
2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp’la ilgili yeniliklerin gündeme oturması sürpriz değil. Listeye yedinci sıradan adını yazdıran haber, WhatsApp’ın kullanıcılarına Snapchat ve Instagram’dakine benzer biçimde yalnızca bir kez izlenebilen görüntülü mesajlar gönderme opsiyonu tanımayı değerlendirmesi oldu.
Köşe yazarımız Nüzhet Algüneş’in streaming platformları pastasındaki en büyük payın sahibi Netflix’in stratejisini ve platformların yakın gelecekteki akıbetini irdelediği yazısı da yılın en çok okunanları arasına girdi.
NFT’ler 2021’i kasıp kavurdu. Markaların ve hatta ünlülerin kendi NFT’lerini piyasaya sürmeye başlaması, dijital sanatçıların hiç görmedikleri kadar rağbet görerek milyon dolarlar kazanması yılın en büyük olayları arasındaydı. Tasarımcı Mehmet Gözetlik’in kaleme aldığı yazı ise NFT’lerin markalar için neden önemli olduğunu açıklıyor.
MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın Şubat ayında anlamlı marka olmayı masaya yatırdığı yazısı, Finish’in Bir Gölü Kurtarmak, Hayrat, Su Endeksi gibi su meselesine dikkat çeken projelerini odağına alıyor.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.