MediaCat

Oy vermek için iyi bir neden

Avrupa Parlamentosu tüm AB ülkesi vatandaşlarını Avrupa’nın geleceği için oy vermeye davet ediyor.

Oy vermek için iyi bir neden

Avrupa Birliği ülkelerinde beş yılda bir gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimleri bu yıl 23-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Parlamentoda beş yıl boyunca görev alacak 705 milletvekilini seçmek için sandık başına gidecek AB ülke vatandaşlarının sayısı her ne kadar yüksek olsa da, hâlâ oy kullanmak için kayıt yaptırmayanlar var.

Seçime katılımı azami seviyeye ulaştırmak isteyen parlamento, mayıs ayında alınacak kararların Avrupa Birliği ülkelerinde doğmuş bebeklere miras kalacağını ve bu nedenle bu ülkelerde yaşayan herkesin seçimlerde oy kullanması gerektiğini söyleyen bir reklam filmi yayınladı.

Şubat – Mart 2019 döneminde 12 günlük bir çekim sürecinin ardından hazırlanan üç buçuk dakikalık reklam filminde yer alan anne ve anne adayları gerçekten hamile veya kısa süre önce doğum yapmış kadınlardan oluşuyor. Reklam filmi boyunca beliren tüm doğum sahneleri tamamen gerçek. 15 ailenin yer aldığı filmin çekimleriyse Yunanistan, Danimarka, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’da gerçekleştirilmiş.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.