MediaCat

2010 yılının en popüler sporcusu

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin, yıllardır düzenli olarak yürüttüğü “medyadaki popüler sporcular” araştırmasına göre…

2010 yılının en popüler sporcusu

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin, yıllardır düzenli olarak yürüttüğü “medyadaki popüler sporcular” araştırmasına göre, 2010’da en çok gündeme gelen sporcu, iki yıldır birinciliği kimseye kaptırmayan Arda Turan oldu.

MTM’nin Genel Müdürü Halef Remzi Vayıs, her gün binlerce gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasının izlenerek, tüm haberlerin analiz edildiği araştırmanın sonuçlarını değerlendirdi: “Galatasaray’ın ve Türk futbolunun göz bebeği Arda, iki yıldır zirveyi kimselere bırakmıyor. Arda’yı bu yıl Ricardo Quaresma zorladı. 2010 yılının Haziran ayında Beşiktaş’a transfer olan Quaresma, Süper Lig’de henüz yarım sezon yaşamasına rağmen, kısa sürede Türkiye’nin en popüler futbolcuları arasında ilk sıralara yerleşti. Oynadığı her maçta takımına üst düzeyde katkı sağlayan Quaresma, son altı aylık süreçte haber rekoru kırarak, yılın en çok konuşulan sporcuları listesinde ikinci sıraya kadar yükseldi.”

Bu yılki başka bir sürprizin yine Beşiktaş’tan geldiğini hatırlatan Vayıs, sözlerine şöyle devam etti: “Yılın büyük transferlerinden bir diğeri ise Guti Hernandez. Türkiye’deki futbol kariyerine Temmuz ayı itibariyle başlayan Guti, kısa sürede medyanın yakın markajına girerek yılın en çok konuşulan yedinci ismi oldu.”

Rapora göre, 2009 yılının en popüler ikinci ismi olan Roberto Carlos ise ülkesine dönmesi nedeniyle bu yıl listeye giremezken, Fenerbahçe’nin bir diğer Brezilyalısı Alex De Souza üçüncü sırada yer aldı.

“Türkiye’nin en çok konuşulan sporcuları” listesinin tamamı,  futbolculardan oluştu. Transferi ile Türk basketbol dünyasını sarsan Allen Iverson bile, en çok konuşulan ve haberi yapılan basketbolcu olmasına rağmen, listede yer alan ilk 10’un dışında kaldı.

Tamamı futbolculardan oluşan listede dört Türk oyuncu kendine yer bulurken, diğer sıraları ise yabancı oyuncular paylaştı.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.