MediaCat

“Diziler kültüre tecavüz ediyor?”

İletişimciler Derneği Başkanı Gökhan Tekin “Medyanın en büyük mağduru çocuklardır MEB bu gerçeği görmeli” dedi.

“Diziler kültüre tecavüz ediyor?”

İletişimciler Derneği Başkanı Gökhan Tekin “Medyanın en büyük mağduru çocuklardır MEB bu gerçeği görmeli" dedi ve medya okuryazarlığı derslerinin önemini vurguladı.

Yapılan basın açıklamasında son günlerde dizilerin, dizi sahnelerinin çokça konuşulmaya ve haberlerde yer almaya başlandığını dile getiren Tekin: “Son günlerde dizilerin, dizi sahnelerinin çokça konuşulmaya ve haberlerde yer almaya başladığını görüyoruz. Artık insanımız dizi ya da dizi sahnelerinin yarattığı olumsuzlukları yavaş yavaş fark etmiş olmalı ki; RTÜK’ün şikâyet hattı susmuyor ve şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. İnsanımız kendi inanç ve kültüründe olmayanı deyim yerindeyse ‘Kültürüne tecavüz eden’ o sahneleri doğal olarak şikâyet ediyor ve yayınlardan kaldırılmasını istiyor” diye konuştu.

Dernekten gelen basın açıklaması şu sözlerle devam ediyor: “Geçtiğimiz aylarda RTÜK Başkanı Sayın Davut Dursun ile bir araya geldiğimizde bu konuları da konuşma imkânımız oldu. Bizler iletişimciler olarak medyanın insanlar üzerinde nedenli etkisi olduğunu, bu anlamda medyanın ne kadar önem arz ettiğini biliyoruz. Sayın Dursun’a bu konudaki düşüncülerimizi de bildirmiştik. Biliyoruz ki, RTÜK zararlı yayınlara ceza veriyor. Fakat bu cezalar caydırıcı ve yeterli değildir. Kaldı ki, 21.yüzyılda ceza vererek neyi ortadan kaldırıyorsunuz? Hem ceza vermekle bu iş halledilecek mi? İletişimciler Derneği olarak bizim çözüm önerimiz; yüzde 25’i 15 yaşın altındaki çocukların oluşturduğu ülkemizde ‘Medya okuryazarlığı dersinin yaygınlaştırılmasıdır”

RTÜK altı yıldır MEB’e bu konuda çeşitli açıklamalar yapmış ve Medya okuryazarlığı dersinin bu konudaki önemini defalarca vurgulamıştır. Fakat ne yazık ki MEB, çocuklarımızın geleceğinde hayati önem taşıyan bu derse gerekli ilgiyi göstermemiş, konu hakkında dört yıl eğitim gören pedagojik formasyonlu iletişimcileri görmemezlikten gelmiş, haftada bir ders saati ve seçmeli ders olarak okuttuğu bu dersi sosyal bilgiler öğretmenleri gibi alan dışı öğretmenlere verdirtmiştir.

2006-2007 Eğitim Öğretim yılından bu yana MEB’in RTÜK’le işbirliği yaptığı “Medya Okuryazarlığı Projesinde” MEB,  Sosyal Bilgiler öğretmenlerine seminer vermiş ve bu öğretmenlerinde diğer derse girecek meslektaşlarına rehberlik etmesi istenmiştir. Oysa gerçek şu ki, öğretmenlerimiz girdikleri Medya Okuryazarlığı Dersinde başarılı olamamış ve çoğu zaman kendi branş derslerini anlatmışlardır. MEB, Medya Okuryazarlığı Dersine daha fazla önem vermeli ve bu derse branş dışı öğretmenleri değil, bu işin ehli formasyon almış iletişim fakültesi mezunlarını atamalıdır.”

 

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.